Siem, Thomas, Quinten en Mark van Het Sterrenwerk zijn de winnaars. | Foto: pr.
Siem, Thomas, Quinten en Mark van Het Sterrenwerk zijn de winnaars. | Foto: pr. Foto: pr.

Het Sterrenwerk wint Schoolschaakkampioenschap

Teylingen n Het vijftiende schoolschaakkampioenschap, voor kinderen van de basisscholen in Teylingen, is gewonnen door de leerlingen van Het Sterrenwerk uit Sassenheim. Het toernooi werd op woensdag 16 november georganiseerd door jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen uit Voorhout.

Na twee jaar zonder schoolschaakkampioenschap vanwege corona was het animo nu overweldigend: maar liefst 124 kinderen (31 teams, 4 kinderen per team) hadden zich aangemeld, waarvan er uiteindelijk 80 kinderen (vooral uit groep 7 en 8) konden meedoen. Voor de overige teams heeft de organisatie de intentie om in het voorjaar nog een extra toernooi te organiseren.


De 20 teams waren afkomstig van negen basisscholen: Andreas, Achtbaan Distelweg, Achtbaan Beukenrode, Achtbaan Cluster, Regenboog (allen uit Voorhout), Buitenplaats (Warmond), Bolwerk, Overplaats, Sterrenwerk (allen uit Sassenheim). 


Poule E werd gewonnen door Het Winnende Schaakbord (Overplaats). De winnaar van poule D was het team Ultra Schakisch (Achtbaan Distelweg). De Schaakmatties (Achtbaan Cluster) gingen met de eerste prijs in poule C naar huis. Poule B werd gewonnen door team Botsauto's (Buitenplaats). De winnaars van poule A en daarmee ook schoolschaakkampioen van Teylingen 2022 waren Thomas de Koning, Mark Zukovskis, Quinten van der Schagt en Siem Slobbe (team De Schakende Matten) van het Sterrenwerk. Zij mogen in maart meedoen aan het schoolschaakkampioenschap van de regio Leiden. Op de tweede en derde plek in poule A eindigden respectievelijk team De Shakers (Achtbaan Cluster) en Andreas groep 7/8 (Andreas).


Kinderen tussen de 7 en 18 jaar, die enthousiast zijn geworden over schaken, en interesse hebben in schaakles kunnen zich aanmelden via www.vrijpionnen.nl.


Forwodians roept oud-leden op voor grootse reünie

Voorhout n Basketbalvereniging Forwodians bestaat dit jaar 40/50 jaar. Zij heeft daarom oud-leden opgeroepen om zich te verenigen tijdens een groot feest in sporthal De Schans op 26 november. Alle (oud)leden, vrijwilligers en ouders zijn welkom om het jubileum te vieren samen met de club. 

Het wordt een groots feest en dat betekent dat er eenmalig tickets verkocht worden. De opbrengsten hiervan gaan volledig naar het nieuwe buitenveld, waar Forwodians al ruim anderhalf jaar voor aan het sparen is. Het benodigde bedrag is bijna opgehaald en het feest moet de klap op de vuurpijl zijn om de aanleg van het veld te gaan starten. Vanaf 20.00 uur zal de muziek aan staan en worden er voldoende drankjes geschonken.

Via www.forwodiansbucks.nl zijn toegangstickets a 7,50 euro en consumptiemunten kopen. Daarnaast is er speciale merchandise gelanceerd van truien met de originele Forwodians-logo’s. 


Wereldwinkel geeft aan De Roze Hulp

Sassenheim n Dit jaar koos de Wereldwinkel Sassenheim ervoor om met de Fairtrade week een lokaal doel te steunen dat zich inzet tegen armoede hier. Tijdens de Fairtrade week ging daarom 10 procent van de verkoop in de Wereldwinkel Sassenheim naar Stichting De Roze Hulp. 

De samenwerking ontstond door een toevallige ontmoeting bij de bekendmaking van de Teylinger Vrijwilligersprijs. Zowel de Wereldwinkel, als Stichting De Roze Hulp waren daar aanwezig. Zij vielen niet in de prijzen, maar het zorgde wel weer voor een mooie kans om elkaar als organisatie te versterken. 


Stichting De Roze Hulp zet zich in om menstruatie armoede tegen te gaan. Onder andere door het plaatsen van de MUP kasten in de hele regio; MUP staat voor Menstruatie Uitgifte Punt. Hier kunnen vrouwen gratis producten krijgen. Daarnaast is de stichting inmiddels ook breder actief om armoede te lijf te gaan. 


Cheque

Afgelopen woensdag overhandigde Wim van Vliet, voorzitter van de Wereldwinkel Sassenheim, een cheque met een mooi bedrag aan de dames van De Roze Hulp. De Wereldwinkel kon dankzij deze actie 150 euro doneren aan dit lokale goede doel. Monique en Leanne van De Roze Hulp waren blij verrast met dit mooi gebaar. "Wij zullen dit mooie bedrag in Sassenheim besteden in de mooie projecten die we hebben.”

Leanne en Monique ontvangen de cheque van Wim van Vliet. | Foto: pr.