Ter Leede vloert koploper

Sassenheim n Koud, zonnig en een scherpe oostenwind waren de omstandigheden waarin de nog ongeslagen koploper Eindhoven en de nummer twee Ter Leede Vrouwen elkaar troffen. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Eindhoven naar Sassenheim was gekomen om drie punten mee te nemen en Ter Leede wilde het gat van 8 punten op de ranglijst verkleinen.

Beide ploegen trokken meteen ten aanval en binnen 5 minuten hadden beide ploegen al twee doelrijpe kansen gecreĆ«erd. Eindhoven trachtte Ter Leede vast te zetten maar het lukte de roodgelen om hier goed onderuit te voetballen. Toch was het Eindhoven dat aan de leiding kwam, een scrimmage voor het doel leverde een doelpunt op (0-1). Ter Leede ging hierop feller spelen en de beide verzorgsters hadden hun handen vol aan het behandelen van kleine blessures. Halverwege de eerste helft kwam Ter Leede op gelijke hoogte, Een scherpe counter werd door Noelle Opdam langs de doelvrouw van Eindhoven geschoven (1-1).

Vanaf het begin van de tweede helft was duidelijk dat beide teams voor de winst gingen maar zeker niet wilde verliezen. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en slechts sporadisch ontstonden er kansen voor het doel. In de 60e minuut werd Suzanne Zee, na een vlot lopende aanval over de rechterkant, vrijgespeeld in het zestienmeter gebied. Zij twijfelde geen moment en deponeerde de bal in het doel (2-1). Het spel bleef op en neer golven en nu ontstonden er wel wat kansjes voor beide doelen. Het was opnieuw een schitterende aanval over rechts met als eindpunt Romy van Beelen die de marge op twee bracht (3-1). Eindhoven probeerde bakens te verzetten, maar Ter Leede gaf geen krimp, dit leidde tot onnodige irritaties bij de gasten met als gevolg drie gele kaarten. Verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt kwam Eindhoven niet meer en Ter Leede vierde na afloop de overwinning uitbundig.

Foreholte blijft RCL de baas

Voorhout n Het bezoek van de nummer twee van de 2e klasse D aan sportpark Elsgeest liep voor Foreholte uit op een feestmiddag.

Foreholte opende met een gretig offensief. RCL werd achteruit gedrongen, maar wist het eerste kwartier goed door te komen. De traditionele counter noopte de Foreholte defensie tot een uiterste inzet om het eigen doel schoon te houden. Maar na ca 20 minuten opende de thuisploeg toch de score. Centrale verdediger Finn Hoogerhuis zag het gat achter de RCL defensie en zijn diepte pass bereikte de opgekomen vleugelverdediger Mc Callum van der Velde. Deze legde de bal terug en met een keihard schot knalde Stan Spies de 1-0 binnen. Op dat moment een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Vanaf minuut 46 streden beide ploegen met volle overgave voor het resultaat. Om sommige momenten werd de grens opgezocht van wat scheidsrechter Jongejan toelaatbaar achtte. De laatste probeerde met veel fluiten en gele kaarten de boel in de hand te houden. Gelukkig is hem dat redelijk goed afgegaan.

RCL kwam na 10 minuten op gelijke hoogte. Na rommelig uitverdedigen aan Voorhoutse kant belandde de bal pardoes voor de voeten van spits Pascal Brasker, die als een echte spits hier wel raad mee wist (1-1).

Foreholte trainer Mario Koswal besloot in te grijpen. De verdediging werd aangepast door het inbrengen van de lange centrale verdediger Boyd Koppe en de rappe linkervleugel verdediger Olle Roffelsen. In de toegevoegde tijd prikte invaller Greg Zalewski de bal in de uiterste hoek en liet daarmee het sportpark de Elsgeest ontploffen (2-1). De vreugde aan de Voorhoutse zijde was dus groot maar de opluchting waarschijnlijk ook.