Bloemen voor de oude en nieuwe brandweerlieden bij het korps in Voorhout. | Foto: pr.
Bloemen voor de oude en nieuwe brandweerlieden bij het korps in Voorhout. | Foto: pr. Foto: pr.

Jubilea, diploma's en afscheid van opstappers bij korpsavond

Voorhout n Na ruim twee jaar konden de manschappen in Voorhout zich weer opmaken voor een korpsavond. In de kazerne verwelkomde ploegchef Wim Jonker de (oud) korpsleden, hun partners, burgemeester Carla Breuer en Tjeerd Neumann (Directeur Brandweerzorg). Er werden twaalf jubilarissen in het zonnetje gezet, en van vier brandweerlieden afscheid genomen.

In zijn toespraak onderstreepte zowel Neumann als de burgemeester het belang van de brandweer en de lopende campagnes op het gebied van brandveiligheid zoals bijvoorbeeld de vuurwerkcampagne en de brandmelder-campagne.


Diploma's en jubilarissen

Er werd ook stilgestaan bij het hoge aantal alarmeringen waarvoor het korps dit jaar is uitgerukt en de bijzondere incidenten die plaatsvonden. De jubilarissen en gediplomeerden werden op deze avond in het zonnetje gezet en de korpsleden die afscheid namen werden bedankt.


Er zijn diploma's voor Folkert van der Meer, Bradley Ketelaar en Johan den Hamer. Jubilarissen waren er ook genoeg: Daan van Abswoude, Rob van Es en Brian Verhulst zijn al tien jaar bij de brandweer, Marcel Mosterd en Jaap van Beelen 12,5 jaar, Johan Den Hamer, Danny Penseel en Ton van Rijn al 15 jaar en Peter Ketelaar, Ton Hoogervorst en TJ Owobowale al 20 jaar. Erik van der Veld werd gehuldigd vanwege zijn 30 jarig jubileum, en Wim Jonker werd in het zonnetje gezet voor zijn 35 jaar inzet.


Brandweer Voorhout nam ook van vier man afscheid. Opstappers Jan Dirk Griekspoor, Ad van Heuvel en Rob van Leeuwen werden zeer bedankt voor hun inzet. Voor Ron Ammerlaan was het ook een bijzondere laatste bijeenkomst; na ruim 32 jaar actief bij het korps te zijn geweest, bergt ook hij zijn helm op. Ammerlaan werd door ploegchef Wim Jonker geroemd om zijn hoge opkomstpercentage en de vele inzetten waarbij hij actief was.

Aanwinsten

Naast de terugblik werd er ook vooruitgekeken. De aanwinst van nieuwe leden is van groot belang voor het brandweerkorps en dit jaar zijn er drie nieuwe aspiranten gestart. Bas van der Veld, Brian Jonker en Tim Keller versterken het korps en deze versterking is zeker overdag nodig.