De roeiers van Iris, Ton Schlief en Kor van Hateren op de Linge.
De roeiers van Iris, Ton Schlief en Kor van Hateren op de Linge. Foto: Leo de Keizer

Klinkende 6-1 overwinning voor Ter Leede

Sassenheim n Het was koud, maar het spel van Ter Leede was voor de meegereisde supporters hartverwarmend. 

Binnen stonden de bezoekers met 0-3 voor tegen ASWH, door treffers van Rowdy van der Putten, Luc de Kruijs en een eigen doelpunt. Ter Leede was in de duels veel scherper geweest, veroverde snel de bal en vond steeds de vrije man en kon daardoor goed opbouwen. Na een goed half uur ging de bal op de stip doordat de snel anticiperende Van der Putten een terugspeelbal onderschepte en door doelman Stefan Kok werd neergelegd in het strafschopgebied. Aanvoerder Tomas Arroyo voltrok het vonnis en met 0-4 ging Ter Leede de rust in. 


Na de rust probeerde de thuisploeg met de moed der wanhoop terug te komen, en had wel de bal, maar deed daar niets gevaarlijks mee. Na een actie van Marc de Kruijs maakte Van der Putten de 0-5. Samuel van der Velden redde de eer voor ASWH door de 1-5 binnen te schieten. Maar het laatste woord was aan Van der Puitten, die zijn derde goal en de 1-6 voor Ter leede binnenschoot. 


Roeiers eindigen als tweede

Regio n Roeiers Ton Schlief uit Voorhout en Kor van Hateren uit Lisse roeiden vorige week op de Linge bij Leerdam in een dubbel twee de 6 km race 'Lingebokaal'. 

De Lingebokaal vergt naast uithoudingsvermogen ook stuurmanskunst in de boot, omdat de rivier ter plekke erg bochtig is. Extra lastig dus voor boten zonder roer waarin de roeiers zelf in de roeihalen moeten bijsturen. Bij het oproeien naar de start dus goed de route alvast inprenten is het devies.


Met zo’n 60 boten in Blok 2 vergde de oproei- en wacht voor de start- procedure nogal wat tijd. Bijna anderhalf uur later roeiden de Iris deelnemers over de startlijn en hadden een vijftigtal slagen nodig voordat het lekker ging lopen. Dat niet iedereen de Lingemeanders goed aanstuurde zagen zij aan volgende boten in het blikveld die moeite hadden om de ideale lijn aan te houden. 


Onderweg werden twee damesvieren ingehaald, werden ze zelf niet ingehaald maar werden wel opgejaagd door een concurrerende dubbel twee die weliswaar sneller roeide, maar meer de bochten uit liep. De laatste 1500 meter begonnen de Iris mannen te merken dat ze conditioneel nog enigszins te kort kwamen en dat uitte zich dan ook direct in iets minder technisch roeien. In het veld van acht dubbel twee's finishten zij als vijfde. In de leeftijdscategorie werd dat een fraaie tweede plaats.