Nog geen extra hangplek bij kazerne

Sassenheim n De mogelijke optie naar het zoeken naar een extra hangplek voor jongeren, een soort zeecontainer achter de brandweerkazerne, is even niet mogelijk. Maar na de tijdelijke noodopvang van jongere asielzoekers komt de locatie weer in beeld, antwoordt B&W op vragen van Forum voor Democratie. 

Door Nico Kuyt


Binnen de gemeente zijn verschillende locaties onderzocht of deze geschikt zijn voor een tijdelijke noodopvang. Daar kleven bepaalde harde voorwaarden aan, zoals de ligging en nutsvoorzieningen. Het parkeerterrein naast de brandweer aan de Parklaan is als de meest geschikte locatie naar voren gekomen, zo geeft B&W aan. Er liep voor deze plek weliswaar al een traject voor een vergunning om als hangplek te dienen voor de Sassemse jongeren, die kan nu even niet verstrekt worden. Maar als de tijdelijke noodopvang wordt opgeheven, kan weer een nieuwe aanvraag voor een vergunning worden ingediend. De gemeente blijft intussen niet stil zitten en kijkt in de tussenliggende periode naar alternatieve locaties voor een extra hangplek.


De zin en waarde van muziek

Teylingen n Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden. Op maandag 12 december is het eerstvolgende café, dit keer in Munnekeweij (Via Antiqua 25) in Noordwijkerhout.

Het luisteren naar muziek kan de stemming van iemand met dementie positief beïnvloeden. Hoe maak je hiervan gebruik in het contact met iemand met dementie? Hoe werkt het muzikaal geheugen? Hoe zet je muziek in bij onrustig gedrag? Yvonne Martens gaat hierover in gesprek met Marian Jaspers Fayer, muziektherapeut. Daarnaast gaan de bezoekers genieten van optredens van gitarist Marcel Knop, saxofoonkwartet Saxcuse me! en gastspreker Marian en haar collega muziektherapeut Helena Saroyan op verschillende instrumenten. 


Het Alzheimercafé is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.  Veel informatie over dementie, kijk op dementie.nl.