Verlies Foreholte bij TAVV

Voorhout n Na de plaatsing voor de 3e ronde van de KNVB beker kon Foreholte de week helemaal goed maken met een overwinning op de als laatste in de poule geklasseerde tegenstander TAVV.

Hoe anders zou het gaan lopen. Vanaf minuut 1 leek een bepaalde matheid over de uitploeg te zijn neergedaald. Slordig balverlies, het maken van verkeerde keuzes, het hield niet echt over voor de ploeg. De eerste kansen in de wedstrijd waren daarom ook voor de blauwwitte thuisformatie waarbij Foreholte goalie Matthijs Guijt op zijn post stond. Foreholte kon daar alleen een kopkans van Sam Lemmers tegenoverstellen. Na een kwartier spelen kreeg TAVV een strafschop te nemen, waar Guijt deze keer geen antwoord op had (1-0). Doelpuntenmaker was Yannick Otto. Hierna speelde zich een bizar incident af. Na een duel om de bal acteerde een TAVV speler voor stervende zwaan. Scheidsrechter Ron Wolf trapte erin en presenteerde Foreholte middenvelder Boet Ligtvoet de rode kaart. Met 10 man wisten de bezoekers toch nog vlak voor het rustsignaal een kans op de gelijkmaker te creĆ«ren.

In de pauze bracht Foreholte trainer Mario Koswal drie wissels in om nog wat te kunnen forceren. Helaas voor de rood witte formatie had deze ingreep niet het gewenste effect. Met een kopbal maakte Yassine el Mariami ook nog eens de 2-0. Tussen de bedrijven door moest Lars Berg na een wilde actie door Mariami van het veld worden gedragen en liep TAVV speler Donny van der Neut nog tegen een rode kaart aan. Het bleef echter bij 2-0.

Ter Leede vrouwen ondermaats

Sassenheim n Het is de vrouwen van Ter Leede niet gelukt om de zegereeks van drie wedstrijden voort te zetten. In een teleurstellende wedstrijd werd met 0-2 verloren van debutant ACV uit Assen.

ACV was naar Sassenheim afgereisd om een resultaat te halen. Een strak georganiseerde verdedigingslijn en twee snelle spitsen om het Ter Leede lastig te maken. Trainer Vincent had zijn team op een aantal plaatsen gewijzigd en vooral het ontbreken van de Japanse Mizuki was opvallend. Ter Leede begon voortvarend aan de wedstrijd en binnen 10 minuten kregen Noelle Opdam en Romy van Beelen al grote kansen om de score te openen. ACV beet in deze periode ook flink van zich af en de verdediging van de rood gelen moest diverse keren handelend optreden. Na deze enerverende beginfase zakte de wedstrijd weg.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld waarbij Ter Leede verzuimde om met de lange bal de spitsen aan het werk te zetten, De opbouw bleef stroperig en ACV kreeg steeds meer geloof in een goede afloop. Bij een van de gevaarlijke uitvallen werd er door Ter Leede zwak ingegrepen. Doelvrouw Bo van den Bosch kon nog tweemaal redding brengen maar werd bij de derde inzet geklopt. (0-1) ACV trok zich hierna nog massaler terug en ving de aanvallen van Ter Leede zonder problemen op. Een afstandsschot van ACV verdween vervolgens hoog in het doel bij Ter Leede (0-2).