Arjan Hogeboom is de nieuwe WIJC-voorzitter en neemt de hamer over van Philip van der Post. | Foto: pr.
Arjan Hogeboom is de nieuwe WIJC-voorzitter en neemt de hamer over van Philip van der Post. | Foto: pr. Foto: pr.

Bestuurswissels WIJC, ook op het ijs volop actie

Warmond n De Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) heeft een nieuwe voorzitter en penningmeester. Vrijdag 25 november werden bij de Algemene Ledenvergadering Arjan Hogenboom en Suzanne Moret in deze rollen verkozen. Hogenboom vervangt voorzitter Philip van der Post. Moret komt in de plaats van penningmeester Henk Eigenbrood. Ook Michiel Veenstra was niet opnieuw verkiesbaar in het bestuur, zijn rol werd niet opnieuw ingevuld. Naast Hogenboom en Moret bestaat het WIJC-bestuur uit secretaris Chris Zuiderduin en de leden Roderick Scherptong en Arda Morshuis-Klijne.

Beide nieuwe bestuursleden zijn als ouder van schaatsende en skeelerende kinderen bij de club betrokken geraakt en willen zich nu bestuurlijk gaan inzetten voor de vereniging. Hun voordracht door het bestuur werd door de leden unaniem ondersteund. Nadat de afscheidnemende bestuursleden bedankt werden voor hun jaren van inzet voor de club overhandigde Philip van der Post de voorzittershamer aan Arjan Hogenboom.


Jeugdmedailles

Ook op het ijs was er volop actie dit weekend. Pien Hersman behaalde in de juniorenwereldbeker in het Finse Seinäjoki op de 500 meter een zilveren medaille. 


De toekomst op de langere afstanden was actief op thuisbaan Haarlem. Daar werd het gewestelijke kampioenschap marathonschaatsen voor jeugd gehouden. Thibaut Vos won de wedstrijd over 20 ronden bij de jongens junioren C. Clubgenoot Tom de Louwere eindigde in dezelfde wedstrijd als dertiende. Rens Vergeer was bij de jongens junioren B goed voor zilver, terwijl broer Stijn vierde werd bij de jongens pupillen B en zus Mara als zesde finishte bij de meisjes junioren C. Maud Moretreed bij de meisjes pupillen B in de prijzen. De dochter van de kersverse penningmeester kwam met zilver thuis.


Een mooi vooruitzicht voor de toekomst op de marathon voor de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC die ook in de landelijke competitie met meerdere marathonschaatsers actief is. Afgelopen weekend kwamen die in actie tijdens de zesde Marathon Cup in Hoorn. Loesanne van der Geest was hier mee met de beslissende ontsnapping maar eindigde op een vierde plaats net naast het podium op het hoogste niveau. Een niveau lager sprintte Patricia Koot bij de beloften naar een vijfde plaats. Bij de mannen was belofte Mark van der Hulst goed voor een 41e plaats, hij staat nu in het tussenklassement 12e.


Veel corners, geen doelpunten

Sassenheim n Negentien hoekschoppen, elf voor thuisploeg Barendrecht, en acht voor Ter Leede, maar uit geen ervan ontstond echt doelgevaar. 

Toen na de wedstrijd trainer Leen van Steensel (Barendrecht) in de bestuur/businessruimte werd geïnterviewd, begon de spreker met de opmerking dat hij nog minder had genoten van deze partij dan de dag ervoor van Ecuador – Nederland. Wat de trainer ervan vond, vroeg hij vervolgens. Die antwoordde dat het weliswaar niet goed was, maar wees er wel op dat zijn ploeg er toch maar in geslaagd was om het – toen nog – meest scorende team van deze divisie, die buurman ASWH met 6-1 verslagen had, op de nul te houden.


En dat was waar, maar ook Ter Leede hield de nul en dat was pas de tweede maal. Beide ploegen waren daarmee niet erg ontevreden met het resultaat van een wedstrijd waarin de verdedigingen en middenvelders er met veel inzet in slaagden om zo te overheersen dat er nauwelijks kansen kwamen voor de aanvallers.


TOP pakt eerste punten tegen Fiks

Sassenheim n TOP/IAAfresh heeft na twee nederlagen de eerste overwinning geboekt. In de thuiswedstrijd tegen Fiks uit Oegstgeest werd het 26-23.

Na degradatie uit de Korfbal League, het hoogste niveau van Nederland, komen de korfballers van TOP/IAA fresh uit op het tweede niveau, de Korfbal League 2. Daarin trof het in de derde wedstrijd Fiks uit Oegstgeest. Een derby die nog niet vaak gespeeld werd. Fiks promoveerde vorig seizoen knap en wil ook in deze klasse verrassen.


Aanvankelijk leek TOP snel afstand van Fiks te nemen. Dit viel te concluderen bij 3-0, 4-1 en 6-3. De thuisploeg kon echter geen stempel in een vroegtijdig stadium op de wedstrijd drukken. Lees verder op www.deteylinger.nl.