Drie keer is scheepsrecht voor de kerststallenexpositie in de Protestantse Kerk. | Foto: pr.
Drie keer is scheepsrecht voor de kerststallenexpositie in de Protestantse Kerk. | Foto: pr. Foto: pr

Kerststallen in de Warmondse Kerk

Warmond n Drie keer is scheepsrecht voor de expositie van kerststallen in de Protestantse kerk. Op zaterdag 10 en zondag 11 december zijn de stalletjes te bewonderen.

Tot twee keer toe waren in de afgelopen jaar de Kerstdagen onderdeel van de Alles-is-anders-door-corona-show. Tot twee keer toe werd er in de Protestantse Kerk in Warmond een expositie van kerststallen georganiseerd. De eerste keer helemaal tevergeefs. Vorig jaar ging de wereld in lockdown precies op de openingsdag. Maar driemaal is scheepsrecht – ze proberen het gewoon nog een keer. 


De kerststallen komen uit de katholieke traditie. De laatste jaren wordt bij steeds meer protestanten de betekenis en de schoonheid van kerststallen onderkend. Binnen en buiten de eigen parochie zijn er genoeg verzameld om een kleine expositie in te richten. Daarvoor is de kerk aan de Herenweg open in het weekend van zaterdag 10 december, van 13.30 tot 16.30 uur, en op zondag 11 december van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. 


Er worden kerstattenties verkocht ten bate van de stichting Jarige Job: een organisatie die zich inzet voor kinderen in Nederland die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er geen geld voor is. Iedereen kan ook zonder iets te kopen een bijdrage leveren.