Dansavond voor 25-plussers

Voorhout n Dansen op muziek uit de jaren ’70, ’80, ’90 en ’00 kan op zaterdag 10 december in Cheers! (Herenstraat 106). De organisatie van de Dance Classics Party is in handen van RR Express, bestaande uit Voorhouters Rob Luttge en René Nulkes. Samen met hun partners Henriëtte en Yolanda organiseren zij al ruim zeven jaar 25-plus disco’s. De zaal gaat om 21.00 uur open en de toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.rrexpress.nl of op www.facebook.com/rrexpress.nl.


Boeken kopen op de Kerstmarkt

Voorhout n Bij de St. Bartholomeus kerk op het kerkplein is op zondag 11 december van 11.00 tot 16.30 uur een grote Kerstmarkt. Een onderdeel van de markt is de traditionele boekenmarkt. In een grote tent zijn duizenden boeken te vinden, die zorgvuldig zijn gesorteerd. Informatieve boeken, romans, kinderboeken, stripboeken, kookboeken, reisgidsen, ze zijn er allemaal in ruimte mate te vinden.


Daarnaast zijn er ook duizenden oude ansichtkaarten, dvd's en cd's te vinden, die voor een soepel prijsje de tent uitgaan. De dozen met ansichtkaarten bevatten voornamelijk kaarten met Nederlandse dorpsgezichten, stadsgezichten en landschappen. Daar zitten heel veel oude zwartwit kaarten bij. Bij de cd’s kunnen zowel de liefhebbers van klassieke muziek als van popmuziek hun hart ophalen. Er kan niet worden gepind.


Kinderen en pittige emoties

Regio n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseer een webinar Kinderen en pittige emoties. Het is bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 1 en 12 jaar.


Kinderen kunnen behoorlijk pittige emoties hebben, met als gevolg vaak pittig gedrag. Daar op een goeie en effectieve manier mee omgaan is soms best een uitdaging. Als je je kind en zijn of haar emoties beter begrijpt kun je als ouder gelukkig veel doen om heftige emoties behapbaar te houden voor je kind en voor jou. Opvoeddeskundige en psycholoog Tischa Neve, bekend van tv en andere media, legt uit en geeft ouders handvatten om beter met de emoties van hun kind om te gaan.


De gratis webinar is op donderdag 15 december van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden via www.cjgcursus.nl.