Afbeelding
Foto:

Twist over meerpalen duurt

Warmond n Het bezwaar van onder andere de Werkgroep Behoud Warmondse Polders tegen de bouw van meerpalen en aanlegsteigers in de Spiet/Laeck tegenover KWV de Kaag, heeft tot een moeizaam traject van handhaving geleid.

Op 14 juni 2022 hebben de werkgroep, de Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag en een eigenaar van een nabijgelegen woonboot ingesproken in de raadscommissie Ruimte. Dit tegen de door de initiatiefnemer geslagen meerpalen. Daartegen hadden de insprekers bezwaar vanwege de bescherming van de natuur en overlast en zelfs gevaarlijke situaties voor de doorvaart door deze vorm van recreatie. Aan de meerpalen zouden namelijk naar verluidt varende huurwoonboten komen, 'dobberhuizen', die in het land in gebruik zijn en verkrijgbaar van bungalow- tot kajuitboot. Er volgde een traject van handhaving, met een drukke uitwisseling tussen gemeente en de initiatiefnemer. Er liggen vraagstukken rond vergunning en bestemmingsplan.


Intussen raakt het geduld van de werkgroep een beetje op en stuurde eind november een schrijven naar de gemeenteraad. "Het is tijd dat de raad een ferme positie inneemt", zo wenst de woordvoerder. "Als ik meerpalen sla staat de politie en handhaving binnen een dag op de stoep met het bericht dat dat niet mag." De werkgroep huldigt de mening dat je niet zonder vergunning palen in het water mag slaan. De brief is doorgestuurd naar de raadscommissie Ruimte van 17 januari. (NK)


Tijdelijk informatiepunt over glasvezel

Warmond n Directeur Roy van Oosteroom van DELTA Netwerk heeft samen met ondernemer Erik Wassenaar uit Warmond een Glasvezel Informatiepunt geopend in theater Het Trefpunt.

Roy van Oosteroom: "We willen Warmond feliciteren met de komst van glasvezel. Mensen ervaren nu hoe belangrijk stabiel en snel internet is. Met de aanleg van glasvezel is ook Warmond straks klaar is voor de toekomst”. In de tijdelijke winkel vertellen de adviseurs van Delta Netwerk alles over de aanleg van glasvezel in Warmond en Voorhout en beantwoorden zij vragen van inwoners. Ook is het mogelijk om hier een abonnement bij één van de glasvezel providers af te sluiten. De Glasvezel Informatiepunten zijn de komende maanden geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.