Nick Pikaar houdt TOP een aantal keer in de wedstrijd. | Foto: pr./René van Dam
Nick Pikaar houdt TOP een aantal keer in de wedstrijd. | Foto: pr./René van Dam Foto: pr. /Rene van Dam

TOP opnieuw naar zege

Sassenheim n Nadat vorige week de eerste punten werden gepakt, heeft TOP/IAAfresh ook in de uitwedstrijd tegen Tempo de volle buit binnengehaald.

De punten zijn broodnodig voor de formatie uit Sassenheim, want de eerste twee wedstrijden in de Korfbal League 2 gingen nog verloren. Tegen Fiks werd gewonnen, en ook in Alphen aan den Rijn trok TOP uiteindelijk aan het langste eind.


TOP had een goede start en had in Thomas Tiggelman een schutter die de eerste twee doelpunten voor zijn rekening nam. Tempo kwam snel langszij (2-2), waarna TOP de hele eerste helft aan de goede kant van de score bleef. Tot 5 seconde voor de rust stond het nog 5-9, maar met een schot vanaf de middellijn wist Tempo-speler Jelle Steenbeek nog op 6-9 te zetten. 


In de tweede helft startte TOP sterk door een snelle goal van Nick Pikaar (6-10), maar het liet Tempo daarna dichterbij komen tot 9-10. Via Julia Schuiling komt de uitploeg op 9-11, maar lang blijft de voorsprong niet staan. Via twee snelle goals is het weer gelijk (11-11). Het is in de fase daarna te danken aan Pikaar dat TOP in de wedstrijd blijft. Eerst zet hij zijn ploeg op twee verschil (11-13). Thijs van der Zaag maakt er zelfs 12-15 van, maar TOP kan de voorsprong niet uitbouwen. Tempo komt opnieuw langszij (15-15), en via Jelle Steenbeek zelfs op 16-15. Pikaar komt weer met het antwoord (16-16). Na de 17-16, weet invalster Milou Schuiling de 17-17 mandloos binnen te schieten. Nick Pikaar houdt TOP opnieuw in de race (18-18). Maaike van der Willik zet haar ploeg met een doorloop en een schot op voorsprong (18-20). 


Ruime overwinning ZVS tegen Rotterdam

Sassenheim n Het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim won zondag de thuiswedstrijd tegen Rotterdam met een score van 11-6. 

Om de top drie op de ranglijst in zicht te houden, moest Sassenheim deze wedstrijd winnen. Van tevoren was bekend dat Rotterdam graag over hun twee sterke midvoors speelt. Hierop wisten de heren te anticiperen met een zoneverdediging. In de eerste periode betaalde zich dit meteen uit in een 4-1 voorsprong. Rotterdam wist niet waar ze het zoeken moesten in de aanval. De tweede periode gooide Rotterdam het over een andere boeg en kwamen ze terug in de wedstrijd. Dit resulteerde in een 4-3 tussenstand halverwege de wedstrijd. “Het team verloor scherpte waardoor ik verrast werd in de korte hoek. Daar baalde ik flink van,” zegt doelverdediger Gerrit Versluijs.


De periode die hierop volgde was de beste periode van de Sassenheimse kant. Na een snelle counter van Rens Geurds kregen de heren twee man meer-situaties die beide werden verzilverd met een doelpunt van Rob Lambers en Richard Turk. Doordat er defensief uitstekend werd geblokt, liep het scoreverloop van 4-3 naar 8-3 in een periode. De laatste periode verliep wat rommelig, maar Sassenheim kwam geen moment meer in gevaar. De heren speelden de wedstrijd zonder problemen uit en eindigde met een eindstand van 11-6.


Sassenheim is met 19 punten op de vierde plaats terug te vinden op de ranglijst van de tweede klasse bond. Ondanks een paar mindere wedstrijden eerder dit seizoen doet de ploeg uit de Bollenstreek onderhand toch weer mee om de bovenste plekken. Volgende week komt de koploper de Zeeuwse Kust uit Vlissingen op bezoek.