De boompjes zullen worden verzameld op 10 december, 13 januari, 18 februari en tijdens de NL Doet vrijwilligersdagen van 10 en 11 maart. | Foto: pr.
De boompjes zullen worden verzameld op 10 december, 13 januari, 18 februari en tijdens de NL Doet vrijwilligersdagen van 10 en 11 maart. | Foto: pr. Foto: pr.

Bomen redden

Sassenheim n De Meer Bomen Nu campagne barst los in de Gemeente Teylingen. De eerste bomen-red-dag is op zaterdag 10 december van 9.00 tot 16.00 uur bij de oude tennisbaan van STV, op de parkeerplaats Gladiolenstraat, hoek Parklaan. Aanmelden kan via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/507 

Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te redden van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben; te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Door deze boompjes op verschillende plekken in de gemeente te oogsten, wordt de oude vuilnisbelt aan de Menneweg omgetoverd tot een natuurgebied met bloemenweiden en een klimaatbos. Op 18 maart wordt aan de Menneweg het klimaatbos geplant en zijn er voor iedereen in Teylingen weer gratis bomen af te halen in zo'n 40 tot 50 soorten.