Afbeelding
Foto: pr.

Sinterklaasfeest bij Vluchtelingenwerk

Sassenheim n VluchtelingenWerk Teylingen heeft op woensdag 30 november voor het eerst een Sinterklaasfeest georganiseerd voor kinderen van statushouders. Er zijn de afgelopen twee jaar veel kinderen via gezinshereniging in de gemeente Teylingen komen wonen, voor sommige dus de eerste keer dat ze Sinterklaas meemaken.

De eerste gezinnen kwamen wat onwennig binnen, en hielden de jas nog even aan. Vrijwilliger Sieneke bracht een gezin met drie kinderen uit Voorhout mee. Al snel waren de kinderen aan een grote tafel Sinterklaas kleurplaten aan het inkleuren, vrijwilliger Henk had een sjoelbak meegenomen om zo ook met dit Nederlandse spel kennis te kunnen maken. De jassen werden uitgedaan en de ouders gingen gezellig bij elkaar zitten. Er werd getrakteerd op traditionele kruidnoten, chocolade en banketstaaf, nieuwsgierig werd alles geproefd. Ondertussen werden er Sinterklaasliedjes afgespeeld en kon er gedanst worden. De drie volle zakken met pakjes voor ruim 30 kinderen die bij VluchtelingenWerk op kantoor waren bezorgd (met dank aan Actie Pepernoot) werden door de broertjes Walid en Khalil en vrijwilliger Lyke naar binnen gesjouwd, waarna ieder vol verwachting op zijn beurt wachtte tot zijn of haar naam werd genoemd. Met cadeau onder de arm en nog een laatste chocolaatje ging iedereen met een blije snoet naar huis.


Voor statushouders die al wat langer in de gemeente wonen is er door vrijwilliger Cees op 11 november een bowlingavond georganiseerd in De Tol. Er waren deelnemers uit Iran, SyriĆ«, Nigeria en Turkije. Waarbij de taal soms een struikelblok kan zijn in contact wordt met samen een spelletje spelen de drempel weggenomen. Er werden 2 rondes gespeeld in wisselende teams, er waren highfives en applaus voor de strikes en spares en schouderklopjes voor de mindere worpen. Samen met drie vrijwilligers Cees, Arend en Maarten en teamleider Rosa werd het een gezellige avond in ongedwongen sfeer. 


Vrijwilligers gezocht

Ook komend jaar staat VluchtelingenWerk Teylingen weer klaar om nieuwe statushouders en hun families te helpen bij het opbouwen van hun bestaan in Nederland. Hier kunnen zij nog hulp bij gebruiken. Bij interesse, neem contact op  met Rosa Brink, teamleider VluchtelingenWerk Teylingen, via teylingen@vluchtelingenwerk.nl of 0252-216213 (ma,di,do) om een keer te komen praten op kantoor.