Pascal de Ridder in de mangel. | Foto: pr./Boukje Hoogstraten
Pascal de Ridder in de mangel. | Foto: pr./Boukje Hoogstraten Foto: pr./Boukje Hoogstraten

Teylingen gelijk tegen nummer 2

Sassenheim n Teylingen maakte tegen Zevenhoven een achterstand goed en nam een punt mee terug naar Sassenheim.

Op een redelijk bespeelbaar grasveld begon Teylingen ook redelijk, na tien minuten drong Zevenhoven aan en kregen de Sassenheimers het lastiger. Halverwege de eerste helft bracht de thuisclub het scorebord in beweging, nauwelijks tien minuten later volgde een verkeerde terugspeelbal van de spits van Zevenhoven en was Mike Van der Zon er als de kippen bij om dit cadeautje uit te pakken. Diezelfde Van der Zon dacht zijn ploeg op voorsprong te koppen, echter deze treffer werd vanuit buitenspelpositie gemaakt en dus terecht afgekeurd. De thuisclub kwam door een penalty op voorsprong (2-1), deze voorsprong werd vlak voor rust vergroot naar 3-1.

Genoeg gespreksstof dus in de rust, en de bezoekers kwamen ook een stuk feller en agressiever uit de kleedkamer. Binnen een kwartier was de stand weer in evenwicht. Een voorzet van De Ridder belandde in de korte hoek binnen (3-2), niet veel later was er een goede aanval over de linkerkant en via de vuisten van de keeper kwam de bal voor de voeten van Wesley Ritzen en die aarzelde niet (3-3). Van der Zon: "Wij hebben na rust veerkracht getoond, na een verdedigend zwakke eerste helft en zijn uiteindelijk terecht met een punt huiswaarts gekeerd".

De laatste wedstrijd voor de winterstop is thuis tegen Roodenburg. De Leidenaren speelden eveneens gelijk tegen het op de derde plaats staande NSV'46. Bij winst stijgt Teylingen minimaal een plek, want het gaat dan over de ploeg uit Leiden Noord heen.