Foreholte onderuit tegen tien man

Voorhout n Fusieclub EMM 21 uit Roelofsarendsveen was zaterdag te gast op het sportpark Elsgeest. Foreholte was vooraf gewaarschuwd, maar wist niet te winnen.

De thuisploeg was ervan op de hoogte dat EMM veel de lange bal hanteert, maar ondanks deze waarschuwing vooraf liet het zich al in de eerste minuut door de bezoekers bijna verrassen. Michel van der Zwan schoot echter, tot opluchting van de rood witte thuisformatie, naast het doel van Foreholte goalie Matthijs Guijt. Foreholte leek niet wakker te zijn geschud door deze opening en kon voetballend geen potten breken. EMM rook dat er kansen waren op een driepunter en zette herhaaldelijk met de lange bal de Foreholte defensie onder druk. Na 10 minuten spelen leidde deze speelwijze tot een foutieve terugkopbal van een van de Voorhoutse verdedigers, waarvan Steijn Rietbroek profiteerde (0-1).

Na 25 minuten deed zich een vervelend incident voor. EMM-spits Job Mooren liep onbehouwen door op goalie Guijt, waarna een massale duw en trekpartij ontstond. Mooren kreeg de rode kaart te zien van scheidsrechter Pieterman. Door de overtal situatie kon Foreholte eindelijk aan serieuze aanvallen gaan denken. Na een scherpe voorzet van Olle Roffelsen mistte Foreholte spits Tony Arroyo maar net de bal, maar een paar minuten later kon hij de gelijkmaker alsnog laten aantekenen na een voorzet van Joost Jansze (1-1). Dat was tevens de ruststand.

In de pauze werd door de thuisploeg aanvallend gewisseld om de meer man situatie uit te buiten. Links voorin kwam Stan Spies in het veld, terwijl Sten Admiraal de rechterflank kwam versterken. Na een corner van de bezoekers kreeg Michel van der Zwan de afgeslagen bal voor zijn voeten. Nadat deze vervolgens ongestoord de bal kon controleren, mikte hij van 20 meter de bal in de beneden hoek van het Voorhoutse doel (1-2). Foreholte bleek vervolgens onmachtig om nog iets aan de stand te kunnen veranderen.