Gemeentes oneens over Kaagbaan

Streek n In een brief aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben gemeentes binnen de Duin- en Bollenstreek duidelijk gemaakt dat het verzoek van Schiphol om buiten de regels baanwerkzaamheden te verrichten, niet rechtvaardig is.

De gemeentes zijn bang dat meer vliegverkeer op de, tijdens onderhoud, aangewezen Kaagbaan voor een vermindering van leefomgevingskwaliteit zal zorgen. 


Schiphol heeft het ministerie gevraagd om tijdens de onderhoudsperiode in 2023 af te kunnen wijken van de standaardregels in het Luchthavenverkeersbesluit Schiphol over baan- en routegebruik. 


In de brief laten de gemeentes weten bang te zijn voor een verminderde leefomgevingskwaliteit door een overbelaste Kaagbaan. Omdat het onderhoud een jaarlijkse procedure is, heeft Schiphol genoeg de tijd gehad om werkzaamheden, die binnen de regels vallen, in te plannen, aldus de gemeentes. 


Volgens hen moet Schiphol, als de onderhoudswerkzaamheden niet binnen de gegeven regels plaats kunnen vinden, tijdelijk werken met een verminderde capaciteit. | Bron: BO.


Waardepunten Voedselbank

Warmond n Lionsclub Oegstgeest/Warmond verzamelt in samenwerking met de voedselbank weer Douwe Egberts waardepunten. De punten worden door hen ingewisseld tegen pakken koffie voor Voedselbanken Nederland. Omdat koffie bijna nooit in het basispakket zit en de Voedselbanken steeds meer cliƫnten krijgen doen 160 Lionsclubs en bijna alle Voedselbanken aan deze actie mee. Deze waardepunten kunnen in de maand december worden ingeleverd bij Albert Heijn Warmond.