Afbeelding
Foto: CC0/Pixabay

Solide overwinning waterpoloërs ZVS

Sport Sassenheim

Sassenheim • Het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim won zaterdag 14 januari de uitwedstrijd tegen VZV uit IJmuiden met een score van 7-11.

IJmuiden speelde vorig jaar nog een klasse hoger en staat momenteel op de zevende plaats van de tweede klasse bond. Een tegenstander met veel ervaring die de heren uit de Bollenstreek niet moesten onderschatten. De eerste periode van de wedstrijd verliep wat stroef aan beide kanten. Zowel VZV als ZVS had moeite met het verdedigende systeem van de tegenpartij. Na een 1-0 voorsprong scoorde Bas Kuijvenhoven de 1-1 en bepaalde zo de tussenstand na de eerste periode.

In de daaropvolgende periode kreeg de tegenpartij moeite met de snelheid van de Sassemers. Na een aantal succesvolle inzwemacties scoorde Robin van der Voort drie keer achter elkaar. Mede hierdoor waren de heren uitgelopen tot een 2-5 voorsprong. Verdedigend werd de midvoor van VZV goed uitgeschakeld en wist de uitploeg goed de zwakke plekken van de tegenpartij uit te buiten.

In het begin van de derde periode zette Sassenheim deze lijn door en liep de stand zelfs uit naar 2-8. Hierna kwam VZV nog terug naar 5-8 en kreeg Robin van der Voort nog een rode kaart. Desondanks liepen de Sassemers toch nog uit tot een 5-10 tussenstand. 

De vierde en laatste periode speelde Sassenheim met veel rust in het spel de wedstrijd solide uit tot een eindstand van 7-11.

Sassenheim is met 26 punten op de vierde plaats terug te vinden op de ranglijst van de tweede klasse bond. Door het verlies van koploper De Zeeuwse Kust uit Vlissingen staat Sassenheim drie punten achter op de nieuwe koploper SG Mokum uit Amsterdam. Zaterdag 21 januari komt de ploeg uit Amsterdam naar de Wasbeek en is het aan de heren uit de Bollenstreek om dichter bij de koppositie te komen.