Geen groot heroverwegen accomodaties met zwembad Wasbeek

Teylingen n Het starten van een brainstorm in Teylingen en met de buurgemeenten over (sport)accommodaties, en dan met name over de toekomst van het zwembad Wasbeek, heeft geen goud, zilver of brons in de gemeenteraad gehaald. De motie van de Partij voor Teylingen om met Oegstgeest te kijken naar een gezamenlijk zwembad, zonk bij de start reeds in het diepe.

Door Nico Kuyt

Volgens de fractie Partij voor Teylingen worstelen de gemeenten met het 'zwembadvraagstuk'. Zowel in Teylingen als in Oegstgeest is het zwembad rond 2030 technisch afgeschreven. Wellicht kan er gekeken worden naar een samenwerking waarbij een nieuw zwembad op de huidige plek of ergens in Teylingen kan worden gerealiseerd, zo was de gedachte. Na een bespreking in de raadscommissie Welzijn werd de motie iets breder getrokken en stelde voor om met alle stakeholders te gaan brainstormen over een lange termijnvisie over (sport)accommodaties en dan nadrukkelijk de toekomstige (nieuw)bouw van zwembad Wasbeek en een nieuwe sport- en cultuurhal hierin mee te nemen. "Het wordt ook ondersteund door de zwemverenigingen", zo gaf Joep Derksen (Partij voor Teylingen) vorige week tijdens de raadsvergadering aan, want naar aanleiding van de motie riepen De Columbiaan en ZV Sassenheim in een schrijven aan de gemeenteraad op tot een daadkrachtige visie- en planvorming, nodig voor een toekomst bestendig zwembad in 2030, een 'serieuze aanpak', zoals zij dit noemen. Met deze oproep hopen zij dat de toekomst van het zwembad nadrukkelijk op de agenda komt.


Ontraden

Wethouder Heleen Hooij zag nog geen enkel gevaar voor het zwemmen. "B&W vindt het zwembad heel belangrijk. Wij houden degelijk rekening met de voorbereiding op 2030", zo hield zij de raad voor. Maar B&W ontraadde de motie. De fractie vroeg namelijk om een onderzoek naar alle sportaccommodaties. "En daar hebben wij geen gelegenheid voor." Ook D66 kon het op dit moment niet ondersteunen, zo stipte Edith Alkemade als enige reagerende fractie aan. B&W gaat in gesprek, er liggen al heel veel onderzoeken, een nieuw onderzoek is niet nodig. Naast de Partij voor Teylingen kreeg de motie alleen steun van de Forum voor Democratie. De motie werd verworpen.