Jan van Egmond, Frans Heemskerk, Elsbeth Koek, Miranda Heemskerk, Steven Schrader, Ron van der Hulst. | Foto: pr.
Jan van Egmond, Frans Heemskerk, Elsbeth Koek, Miranda Heemskerk, Steven Schrader, Ron van der Hulst. | Foto: pr. Foto: pr.

Wethouder neemt afscheid van Citymanagement Teylingen

Teylingen n Eind vorig jaar werd het convenant tussen de Stichting Citymanagement Teylingen (CMT) en de gemeente Teylingen beëindigd. Reden voor wethouder Elsbeth Koek om het bestuur te bedanken voor alle inspanningen in de afgelopen zes jaar. Zij deed dit in het bestuurscentrum Voorhout tijdens een bijeenkomst waar de eindevaluatie werd besproken. 

Om op een goede manier invulling te kunnen geven aan de detailhandelsvisie Teylingen, is in 2016 het initiatief genomen tot het oprichten van de Stichting CMT. Het CMT heeft sindsdien een verbindende rol vervuld tussen ondernemersgroepen en de gemeente. Daarnaast heeft het CMT een belangrijke bijdrage geleverd aan de uitvoering van de gemeentelijke visie op de centra. Denk daarbij aan de 'hanging baskets' en de kerstverlichting in de dorpen, het organiseren van activiteiten voor de inwoners, zoals bijvoorbeeld de Sinterklaasoptocht en het organiseren van (thema-)bijeenkomsten specifiek voor de ondernemers. 


Niet verlengen

Het CMT moest constateren dat de effecten van de coronapandemie nadelig hebben gewerkt op het functioneren en dat de afspraken in het convenant lastig konden worden uitgevoerd. Bijeenkomsten moesten worden geannuleerd en diverse activiteiten belandden in de ijskast. Daarnaast werd duidelijk dat de lange termijn plannen op weinig draagvlak bij de participanten konden rekenen. Het CMT is van mening dat er weliswaar nuttige en waardevolle acties zijn ondernomen maar deze te weinig het bestaan van het CMT legitimeren.


In goed overleg met het CMT heeft het college van B&W afgelopen najaar besloten het convenant niet meer te verlengen. Om een goede voortzetting van de activiteiten te kunnen garanderen zal de bedrijfscontactfunctionaris binnen de gemeente hier invulling aan geven.


Wethouder Elsbeth Koek sprak waarderende woorden. “Het gemeentebestuur is dankbaar voor de tijd en energie die jullie er de afgelopen jaren in hebben gestoken en de prettige wijze waarop de samenwerking steeds heeft plaatsgevonden. Uw betrokkenheid bij de kernen in Teylingen is waardevol geweest en ik vertrouw er op dat we ook in de toekomst nog van uw advies gebruik kunnen maken.”


Voor ieder 1 heeft nieuwe directeur

Teylingen n Karen Moes wordt per 1 februari de nieuwe directeur/bestuurder van Voor Ieder 1. Ze neemt het stokje over van Marion Goedhart, zij gaat met pensioen. 

Voor ieder 1 biedt zorg en ondersteuning voor alle inwoners van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk. Ieder(e) dorp(-skern) heeft een locatie zodat er altijd een in de buurt is. Er is geen verwijzing voor nodig en de hulp is gratis.


Karen Moes was de afgelopen 23 jaar werkzaam bij drie woningcorporaties. Momenteel werkt ze als manager Wonen bij Rijnhart Wonen, een corporatie in Holland Rijnland met 4.600 woningen in Zoeterwoude, Leiderdorp en Voorschoten. Karen: “Ik kijk er erg naar uit om me samen met de medewerkers in te zetten voor passende, samenhangende en tijdige zorg, ondersteuning of advies aan alle inwoners van de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk die dit nodig hebben. En om verder te bouwen aan een stabiele, toekomstbestendige organisatie.” 


De afscheidnemende Marion Goedhart: “Ik kijk zelf met heel veel plezier terug op mijn tijd bij Voor ieder 1. De visie van de gemeenten om te komen tot een samenwerking aan de voorkant in het sociale domein, samen met de Intergemeentelijke Sociale dienst (ISD), de lokale welzijnsorganisaties en Provalu, zorgt ervoor dat we met elkaar binnen het sociale domein onze inzet kunnen versterken en afstemmen en te zorgen voor integrale hulp en ondersteuning. Er staat na anderhalf jaar een organisatie die klaar is voor verdere versterking en vernieuwing, samen met de partners om ons heen. Het was voor mij een voorrecht Voor ieder 1 als organisatie goed in de steigers te mogen zetten en ik dank iedereen om mij heen voor alle inzet en samenwerking in deze. Ik zal die samenwerking en het contact zeker missen!".

Directeur Karen Moes. | Foto: pr.