In de 'bistro' kunnen kinderen uit groep acht in het Frans iets bestellen. De leerlingen zijn ook welkom op RLS-Discover op woensdag 25 januari, zij kunnen zich op www.rijnlands.nl inschrijven. | Foto: pr.
In de 'bistro' kunnen kinderen uit groep acht in het Frans iets bestellen. De leerlingen zijn ook welkom op RLS-Discover op woensdag 25 januari, zij kunnen zich op www.rijnlands.nl inschrijven. | Foto: pr. Foto: pr.

Op zoek naar een nieuwe school...

Sassenheim n Ruim 500 leerlingen ontving het Rijnlands Lyceum Sassenheim tijdens de open dag op zaterdag 14 januari. Ondanks de stromende regen kwamen leerlingen en ouders massaal een kijkje nemen.

De leerlingen volgden een programma onder begeleiding van een docent en leerling uit de brugklas. Zo leerden ze de school kennen en kregen ze een indruk van het onderwijs. Ze volgden onder andere een lesje Frans: brachten een bezoekje aan de bistro waar ze, natuurlijk in het Frans, iets konden bestellen; deden een proefje bij Science, leerden boogschieten bij gymnastiek en kregen uitleg over het nieuwe vak Digiskills. Ouders volgden een eigen programma, ze bezochten de informatiemarkt, volgden lesjes of liepen mee met de rondleiding voor ouders.