Help de natuur, plant een gratis knotwilg

Sassenheim n De knotwilg is dé karakteristieke boom in het Hollands landschap en belangrijk voor klimaat en biodiversiteit. Hij bloeit al vroeg en is een ware pleisterplaats voor insecten en vogels. Daarom deze actie; 'Help de natuur en plant een gratis knotwilg!'.

Op zaterdag 28 januari én zaterdag 4 februari kunnen inwoners, in het kader van de nationale Meerbomen.nu actie, wilgentakken ophalen die voor deze uitdeelactie gratis door de Stichting Eendenkooi Warmond ter beschikking worden gesteld. Er is geen limiet, hoe meer bomen, hoe beter.


Uitdeeldag

De uitdeeldagen worden gehouden tussen 10.00 en 15.00 uur. Het uitdeelpunt is de parkeerplaats aan het einde van de Menneweg in Sassenheim, bij de oude vuilnisbelt. Rijd bij de laatste boerderij (Menneweg 165) deze weg helemaal door tot de parkeerplaats aan het einde. 


De actie staat niet alleen open voor bijvoorbeeld agrariërs, tuinders en bollenkwekers, maar voor iedereen die bomen een warm hart toedraagt en daarvoor wat ruimte heeft. De takken zijn gemakkelijk aan te planten en ‘slaan snel aan’. Er zijn diverse wilgensoorten beschikbaar. 


Doe je mee? Laat dan even weten hoeveel takken je komt ophalen en op welke zaterdag. Neem voor meer informatie of het bestellen contact op met Rob Choufoer, per mail (robchoufoer@hotmail.com) of telefonisch (06-54270505).


Koren gezocht voor Korendag

Sassenheim n De derde editie van de Sassenheimse Korendag is op zaterdag 3 juni. De organisatie laat weten dat er nog plek is voor een aantal koren om deel te nemen. Zij mogen dan twee optredens van 15 minuten verzorgen. De Korendag wordt gehouden in de vier Sassenheimse kerken. Aanmelden van een koor kan door een bericht te sturen naar siep.eisenga@gmail.com of te bellen naar 0252-215540. Graag de naam van het koor en de vestigingslocatie vermelden, en ook het aantal koorleden, naam dirigent en begeleiden, en de contactgevens van de aanmelder.


Film in 't Onderdak

Sassenheim n De 26-jarige klassiek balletdanseres Elise heeft een grote toekomst voor zich totdat ze tijdens een optreden geblesseerd raakt. Noodgedwongen moet ze het dansen tot haar verleden rekenen en poogt ze een ander beroep aan te leren. Ze kan haar passie evenwel niet vergeten en bewandelt het pad van de hedendaagse dans. 'En Corps' begint om 20.15 uur, kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar en via www.hetonderdak.nl.