Laura Fygi speelt ‘All of me’

Sassenheim n Overal waar Laura Fygi komt, is ze een exotische verschijning en één ding valt altijd op: die uit duizenden herkenbare stem, waarmee zij wereldwijd harten stal. Op vrijdag 20 januari om 20.15 uur staat zij op het podium in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a).

Fygi heeft inmiddels in heel Europa, Zuid- Amerika en Azië opgetreden. Ze slaagde er zelfs in om de Chinese markt te veroveren, een unieke prestatie voor een Nederlandse zangeres. Na haar dance hits met meidengroep Centerfold in de jaren tachtig, heeft Laura vele muzikale wegen bewandeld. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl.


Historie: In de ban van de thee

Regio n Thee is meer dan warmte en gezelligheid. Thee kent een interessante en lange geschiedenis. Op donderdag 9 februari van 10.00 tot 11.00 uur geeft theesommelier Laurette E. Laman Trip een interessante lezing over thee bij de Volksuniversiteit Oegstgeest.

Met een achtergrond in de kunst- en cultuursector, gecombineerd met ervaringen als theesommelier, neemt Laurette deelnemers mee langs de belangrijkste sociaal- en cultuurhistorische gebeurtenissen die door deze gouden drank beïnvloed zijn. De handel via de zijderoute en overzee, de oorlogen die de grootmachten erover hebben gevoerd, tot aan de invloeden op de toegepaste kunst (porselein, de mode, literatuur, etc.). En dit zijn slechts enkele voorbeelden die aan bod zullen komen. Het verhaal wordt nog meer tot leven gebracht met een bijpassende kwaliteitsthee geserveerd in authentiek servies uit de 19e eeuw.


Deelname kost 18,50 euro. De kosten voor de kwaliteitsthee zijn 1,50 euro per kop. Aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit.


Bingo!

Sassenheim n Seniorenvereniging Teylingen, afd. Sassenheim, houdt op donderdag 19 januari vanaf 14.00 uur een bingo in 't Onderdak (J.P. Gourverneurlaan 40a). Zoals altijd zijn er leuke prijzen te innen. Voor en na de pauze worden twee rondes gespeeld. De bingo is voor de leden van de seniorenvereniging maar introducees zijn eenmalig ook welkom.