Jaren '50 en '60 herleven

WARMOND n The Bentleys & The Bendellas staan met hun programma The Ladies of the 50’s and 60’s op vrijdag 10 februari om 20.30 uur in theater Het Trefpunt.

De band The Bentleys wordt bijgestaan door het trio The Bendellas dat er lustig op los zingt en swingt. Samen brengen zij de muziek van de vrouwelijke sterren van de jaren vijftig en zestig ten gehore. Denk aan Nancy Sinatra, Diana Ross en Tina Turner. Hun hits zijn ook na de eeuwwisseling nog steeds in trek, want wie kent er niet tenminste één classic uit die tijd? Het mannelijke kwintet strak in het pak, op authentieke instrumenten en samenzang zweept het damestrio op tot muzikale hoogte. Een melodieuze ode aan de jeugdcultuur van toen. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterhettrefpunt.nl, bij de VVV aan de Gemeentehaven 3 of een half uur voor aanvang aan de zaal (Herenweg 80 Warmond). 


Gratis lessen bij Adest Kids

Sassenheim n 'De jeugd is de toekomst' en daarom heeft Adest Musica uit Sassenheim een mooie éénmalige actie bedacht. De éérste 10 Adest Kids lessen zijn gratis bij aanmelding voor woensdag 15 februari. 

Adest Kids is de oriëntatiefase van Adest Musica en is bedoeld voor jonge talenten tussen de 5 en 7 jaar. Als deze periode klaar is wordt er een keuze gemaakt welk instrument het beste bij het kind past, zo stroomt hij of zij dan door naar het aspirantenorkest en daarna naar de Jeugdband.


De lessen zijn iedere zaterdag van 10.00 tot 10.45 uur in ’t Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Bij interesse, voor aanmelding of voor meer informatie, neem contact op via adestkids@adestmusica.


Benjamin

Regio n De waarde van Kunst aan de hand van Walter Benjamin is een lezing, op vrijdag 10 februari om 20.00 uur te beluisteren bij de Volksuniversiteit Lisse (Vuursteeglaan 9). Benjamin is een ietwat in vergetelheid geraakte filosoof. Maar dat is ten onrechte. Zijn bekendste tekst ‘Het kunstwerk in het tijdperk van zijn technische reproduceerbaarheid' is nog altijd de moeite van het lezen waard. In de lezing zal duidelijk worden waarom. Er is plek voor maximaal 50 bezoekers. De toegang bedraagt 7 euro. Aanmelden via www.volksuniversiteit-lisse.nl.