Sprankelend en harmonieus kleurgebruik, te zien in galerie De Pomp. | Foto: pr.
Sprankelend en harmonieus kleurgebruik, te zien in galerie De Pomp. | Foto: pr. Foto: pr.

Glas en Verf bij de Pomp

Warmond n De nieuwe expositie Glas en Verf opent op zondag 5 februari in Galerie de Pomp. Tijdens de opening tussen 15.00 en 16.00 uur vertellen de exposanten over hun werk.

Ruim 30 jaar gelegen begon Marijke Pel artistieke loopbaan bij kunstenaar Guus Zuiderwijk. Ze maakte etnische portretten, waarbij het de uitdaging was om deze bijna fotografisch te maken. Maar de geur van olieverf riep en het duurde niet lang voor ze een nieuwe richting koos. Marijke werkt nu zowel met olieverf als acrylverf. Haar schilderijen vallen op door het sprankelende en tegelijk ook harmonieuze kleurgebruik. Materialen als karton, zand en textiel geven haar schilderijen een ruige diepte.


Mieke Bijkerk-Hanse gaf les in creatieve vakken op het VWO. Ze werkt nu met glas. Het glas wordt in de oven op 800 graden gefused. Daarnaast werkt Mieke ook met acrylverf, wat ze soms ook met glas combineert.


Bert Boltjes kiest voor onderwerpen die impact hebben op zijn leven en die van anderen. Zijn onderwerpen verrassen. De éne is een still uit een video gemaakt door een nieuwshelikopter bij de ramp boven de Hudson. Een andere schilderij is gebaseerd op een foto uit 1982 en verbeeldt de huidige energietransitie. Daarnaast maakt Bert marmerwerken. Deze zijn vrije expressie. Bert verdunt olieverf en laat deze vloeien over de tegels, die door hun porositeit de verf absorberen. Geïnspireerd door de structuren in het marmer laat Bert patronen ontstaan. Deze techniek heeft hij zelf ontwikkeld.