Teylingen won de meeste duels, maar hield daar geen punten aan over. | Foto: pr./Peer Compeer
Teylingen won de meeste duels, maar hield daar geen punten aan over. | Foto: pr./Peer Compeer Foto: pr./Peer Compeer

Teylingen veel beter, maar blijft zonder punten

Sassenheim n Waar Woubrugge negentig minuten de onderliggende partij was, ging de thuisploeg toch met de overwinning er vandoor. Teylingen bleef achter met lege handen.

"We waren negentig minuten de dominante ploeg. Creëerden kans op kans. En desondanks gaan we de bietenbrug op door twee ongelooflijke domme verdedigingsfouten. Dat is moeilijk te accepteren. Als we hier op de Bateweg winnen met 5-2 of 6-3, had geen toeschouwer vreemd opgekeken," aldus Teylingen-trainer Rob Jonkman.


Jonkman, die bijna rond is met de club over een contractverlenging, haastte zich om Michael Kneulman van Woubrugge uitgebreid te complimenteren. "Die doelman won de wedstrijd voor Woubrugge. Hij verrichtte een serie ongelooflijke reddingen. Sommige doelpogingen telde ik al maar dan kreeg hij er nog een hand of voet tegen. En bovendien stopte hij de strafschop van Pascal de Ridder die toch echt niet slecht was ingeschoten.’’


Teylingen kreeg negen goede kansen, maar wist maar één keer te scoren. Jonkman gaf na de nederlaag toe dat Teylingen deze competitie niet meedoet om de titel. De club heeft nog regelmatig nachtmerries over het verloop van het vorige seizoen waarin het op kinderlijke wijze eerst het kampioenschap en daarna de promotie via de nacompetitie verspeelde. 


Gelijkspel in de slotseconde voor waterpoloërs ZVS 

Sassenheim n Het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim speelde met 10-10 gelijk tegen De Gouwe uit Waddinxveen, de nummer zeven van de tweede klasse bond. 

De wedstrijd begon de eerste periode slordig aan beide kanten. Zowel De Gouwe als ZVS probeerde een hoog tempo aan de tegenpartij op te leggen en zo fouten af te dwingen. Dit kostte beide ploegen een hoop energie waardoor de twee teams een aantal goede kansen liggen. De eerste periode eindigde met een 1-1 tussenstand. In de tweede periode brak de wedstrijd los. De Gouwe liep uit naar een 3-5 voorsprong, maar moest daarna toch toekijken hoe Sassenheim na een paar snelle breaks terugkwam tot 5-5, tevens de stand halverwege de wedstrijd.


In de derde periode kregen beide ploegen veel uitsluitingen. Echter, het vizier stond bij de tegenpartij minder op scherp dan in de periodes ervoor. Nadat de heren uit Waddinxveen terugkwamen tot 6-6, liep Sassenheim uit naar een 8-6 voorsprong. Doordat het tempo van De Gouwe omlaag ging, lag de verdediging van Sassenheim beter en incasseerde het dus maar een doelpunt. De spanning was om te snijden in de laatste periode. Nadat ZVS tot driemaal toe verzuimde om een break af te maken, kwam De Gouwe terug tot 8-8. Hierna verzilverde Richard Turk namens Sassenheim een strafworp. Waddinxveen antwoordde hierop met een mooie midvoorgoal en een minuut later kwam het ook nog op een 9-10 voorsprong na een slim blokje. In een alles-of-niets-poging waarbij zelfs doelman Gerrit Versluijs mee naar voren ging, wist Stan Geurds erg knap nog de 10-10 te maken.


Vorige week won ZVS in eigen huis knap van koploper SG Mokum uit Amsterdam met 11-6. Door het voor de Sassenheimers toch wel teleurstellend gelijkspel van deze week is de ploeg terug te vinden op de vijfde plek van de tweede klasse bond.