Foreholte vergeet de winst over de streep te trekken

Voorhout n Voor Foreholte was het de eerste wedstrijd na de winterstop. De ploeg van trainer Mario Koswal liet zien dat het er zin in had, want vanaf het beginsignaal was het eenrichtingsverkeer naar het ASC doel.

Geduldig werden de aanvallen opgezet en het wachten was op de Voorhoutse openingstreffer. De thuisploeg kreeg een aantal corners toegewezen en uit een van deze reeks horkschoppen legde Stan Spies de bal loepzuiver op het hoofd van Sam Lemmers. Deze liet zien hoe belangrijk een kopsterke spits kan zijn (1-0).

Het publiek ging er goed voor zitten want deze opening beloofde wel wat. Hierna kregen Sten Admiraal en Thom Steendam ook mooie kansen, maar het vizier stond niet scherp genoeg afgesteld. Rick Brabander ontwikkelde zich in de eerste helft tot een plaaggeest voor de Oegstgeester verdediging. ASC kreeg in deze eerste helft slechts 1 mogelijkheid, waarbij Ralph van Zandwiijk zijn poging richting het parkeerterrein zag verdwijnen. Foreholte claimde een strafschop toen een ASC verdediger de bal in zijn eigen 16 meter gebied op zijn arm kreeg. Scheidsrechter Mario de Vries had echter niets waargenomen en daardoor bleef het tot de rust 1-0.

Na de pauze ging Foreholte door met hetgeen men in de eerste helft was begonnen. De rood witte formatie was duidelijk de baas in het veld. Maar het duurde tot de 75e minuut voordat Lars Berg met hoofd de 2-0 liet aantekenen. De voorzet bij deze treffer was de goed ingevallen Joost Jansze.

Wat er daarna met de thuisploeg gebeurde zal nooit echt duidelijk worden. Plotseling was de geest uit de ploeg en na de 2-0 was het gedaan met tot dan goede spel van Foreholte. ASC trainer Jesper Neuteboom (ex Boshuizen) speelde hier goed op in en bracht enkele verse aanvallend ingestelde krachten in. Foreholte raakte het volledig kwijt en de ploeg uit Oegstgeest zette hoog druk, waardoor Foreholte verdedigend ineens in de problemen kwam. Na een discutabele hoekschop verkleinde vervolgens Niels Dalenoord namens ASC dankbaar de achterstand naar 2-1. De gifbeker was voor de thuisploeg nog niet leeg, want vlak voor het eindsignaal floot scheidsrechter de Vries nu wel voor een handsbal maar nu in de 16 meter van Foreholte. Van Zandwijk maakte dankbaar gebruik van het buitenkansje: 2-2.