Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Ter Leede slaat tweemaal toe op juiste moment

Sassenheim n Ter Leede start tegen Elxeclsior'31 enigszins gewijzigd aan de partij door de schorsing van centrale verdediger Ziad Ouled M’hand en het ontbreken van de niet-fitte linksback Lucas Leverland. De laatste wordt uitstekend vervangen door Martijn Wooter, terwijl Tim Bloemendaal zich een snelle en betrouwbare centrale verdediger naast aanvoerder Arroyo betoont.


Ter Leede begon wel goed met een eerste schot van Marc de Kruijs, maar daarna nam Excelsior ’31 het langzaam over. Ter Leede zette geen druk, de opbouw was matig, maar bij een counter in de 43e minuut kon Bart van der Weijden de scherpe en directe voorzet van Marc de Kruijs hard in het dak van het doel schieten (1-0).


Na de rust waren de Rijssenaren in de zestigste minuut gevaarlijk, maar net als in de eerste omwenteling reageerde Ter Leede direct hierna scherp en kopte  Dirk Hoekstra zijn team uit een voorzet naar een 2-0 voorsprong. Met drie wissels probeerde Excelsior ’31 nog wat aan die achterstand te doen, maar hun pogingen misten overtuiging waardoor de punten in Sassenheim bleven.


Lichtmast omgevallen

Begin januari is sportpark Roodemolen enige tijd gesloten geweest, nadat een lichtmast op veld acht was omgevallen. Het bedrijf Reilux heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar alle lichtmasten op het sportpark. De conclusie is dat er geen gevaar is voor het omvallen van de andere masten. Reilux heeft hiervoor een garantie afgegeven. 


De besturen van de voetbalclubs Teylingen en Ter Leede, en de exploitatiestichting gaan, samen met de gemeente op korte termijn een projectgroep oprichten die gaat bekijken waar op termijn wel risico’s kunnen ontstaan en daarop gepaste maatregelen nemen.


Voetbal is respect

Regio n Maar liefst 22 voetbalverenigingen doen mee met de regionale actie ‘Voetbal is respect’, een actie om een sportief voetbalklimaat op de clubs te verstevigen.


‘Voetbal is respect’ houdt in dat alle spelers en spelleiders elkaar voor de wedstrijd sportief begroeten met een high five of een ‘boks’.  Een eerdere, beperktere, actie uit seizoen 2016-17 richtte zich op de jeugd, nu zetten de verenigingen in op alle teams. Overigens zijn de meeste eerste seniorenteams al gewend elkaar te begroeten.


De deelnemende clubs: ASC, EMM’21, Blauw-Zwart, DoCos, FC Lisse, FC Oegstgeest, Foreholte, vv Hillegom, Kagia, vv Katwijk, Meerburg, Noordwijk, Quick Boys, Rijnvogels, Sporting Leiden, SJC, Ter Leede, Teylingen, Valken ’68, Van Nispen, VVSB en Warmunda.