Afbeelding

Foreholte trekt aan het langste eind in een boeiende wedstrijd

Algemeen Sport Voorhout

Voetbal • Onder een heerlijk voorjaarszonnetje gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten. DONK nam de derde positie in op de ranglijst, terwijl Foreholte de weg terug weer had gevonden. Tot schrik van het thuispubliek pakte DONK in de openingsfase het initiatief en binnen 60 seconden schoot DONK spits Jeroen Borsboom maar rakelings over het Voorhoutse doel.

Door Eugène Hercules

Nog geen twee minuten later was het wel raak. Vanaf de rand van de 16 meter mikte dezelfde Borsboom de bal op de paal, waarna het leder in het Voorhoutse doel belandde (1 – 0). Na deze snelle openingstreffer ontwikkelde zich een open duel waar beide partijen niet schroomden om de aanval te zoeken. Hierbij ontstonden aan beide zijden goede mogelijkheden, waarbij Foreholte het meest effectief bleek. Na 25 minuten viel dan toch de gelijkmaker. Vleugelaanvaller Joost Jansze gooide de bal laag voor het Goudse doel waarop spits Sam Lemmers de gelijkmaker kon inschieten (1 – 1). Foreholte rook zijn kans en na een vloeiende aanval die werd opgezet door rechterverdediger Mc Callum van der Velde slingerde Rick Brabander de bal voor het doel waar Jansze dit buitenkansje verzilverde (2 – 1). Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Aniel Jhamai (Den Haag) claimde heel DONK nog een penalty, maar de leidsman stond goed gepositioneerd en wuifde de aanspraak van DONK weg. Onder de emotionele reacties van Goudse kant bleef Jhamai gelukkig de rust zelve.

Na de rust viel uit het niets de 2 – 2. DONK spits Borsboom profiteerde dankbaar ven communicatie foutje in de achterhoede van de thuisploeg. Daarna golfde het spel op en neer waarbij de beide ploegen kansen kregen, maar ongelukkig waren in de afwerking.

Om toch de overwinning over de streep te trekken voerde Foreholte trainer Mario Koswal enkele wijzigingen in zijn team door. Boyd Slobbe moest met zijn lengte en fysieke kracht de achterhoede wat meer body geven. Tom Noordermeer moest voor meer diepgang zorgen vanuit het middenveld, terwijl op de flanken Stan Spies en Greg Zalewski werden ingebracht. Het aanvallend wisselen betaalde zich ruimschoots uit. De snelle en balvaardige Zalewski was bijna ongrijpbaar voor de DONK verdedigers en met nog vijftien minuten op het scorebord prikte Zalewski de bal in het doel (3 – 2). De bezoekers kwamen de klap niet meer te boven en vlak voor het eindsignaal maakte Tom Noordermeer een eind aan de spanning door een voorzet van wederom Zalewski af te ronden (4 – 2). Vlak daarna maakte scheidsrechter Jhamai een einde aan dit bijzonder vermakelijke duel.

Volgende week gaat Foreholte op bezoek bij Alphia, dat nu op de tweede plaats staat in deze 2e klasse D. Het verschil tussen de ploegen is slechts vier punten, hetgeen aangeeft hoe dicht de teams in deze poule bij elkaar staan.