De kracht van positief opvoeden

Teylingen n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) houdt op dinsdag 28 maart van 19.30 tot 21.30 uur de online lezing 'De kracht van Positief opvoeden' (Triple P) voor ouders van kinderen van 3 tot 12 jaar. 

Een kind opvoeden is niet altijd even makkelijk. Als kinderen op een positieve manier worden opgevoed, ontwikkelen zij zich beter. Maar hoe moet je reageren op een kind dat boos of driftig is? En hoe ga je om met een kind dat stil, bang of verdrietig is? Deze en andere alledaagse opvoedingsvragen komen aan bod in de online lezing De kracht van Positief opvoeden volgens de Triple P methodiek. Deelnemers krijgen informatie over de redenen waarom kinderen soms niet reageren zoals je dat als ouder zal willen. Daarnaast krijgen ze bruikbare tips en worden er nuttige vaardigheden meegegeven om kleine opvoedproblemen tijdig op te lossen. 


Deelname kost 5 euro, aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.


'Als je ouders problemen hebben, hoe moet het dan met jou?'

Teylingen n Een ouder met problemen hebben is lastig. Bijvoorbeeld als een van je ouders een psychisch probleem heeft, of verslaafd is. Moet je helpen? En hoe dan? En betekent het dat jij later ook problemen krijgt? Als je wilt kun je dit soort vragen stellen in de KOPP-groep.

De KOPP-groep is een gratis cursus voor jongeren tussen de 8 en 16 jaar. Eigenlijk heet het de KOPP/KOV-cursus, de Kinderen-van-Ouders-met-Psychische-Problemen en Kinderen-van-Ouders-met-Verslavingsproblematiek-cursus, maar het wordt liever de KOPP-groep genoemd. 


Tijdens de KOPP-groep leren de jongeren wat de ziekte van hun ouder inhoudt. En hoe ze ermee om kunnen gaan. Dat leer je van de begeleiders, maar ook van jongeren in een vergelijkbare situatie. Door ervaringen uit te wisselen komen de deelnemers er achter dat ze niet alleen zijn. 


Aanmelden

De KOPP-groep start maandag 17 april. Er zijn zes bijeenkomsten, van 15.30 tot 17.00 uur. De groep is er voor kinderen uit gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk. De deelname is gratis. 


Ouders kunnen hun kind aanmelden via het aanmeldformulier opwww.rivierduinen.nl/agenda/kopp-kov-groep-8-16-jaar/. Bij vragen, neem contact op met preventie@rivierduinen.nl.