Passieconcert op Palmzondag

SASSENHEIM n In de Sint Pancratiuskerk is zondag 2 april om 15.00 uur een Passieconcert. Het Oecumenisch Kleinkoor zal tijdens dit concert een aantal passieliederen zingen.

Met Palmzondag begint de Goede of Stille Week. De Passieliederen worden uitgevoerd door het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim met medewerking van het gemengd blazers- en strijkers ensemble ‘Het Nonet’, afgewisseld met meditatieve teksten door pastor Owel. Het Oecumenisch Kleinkoor brengt liederen ten gehore zoals het het ‘Pie Jesu’ uit het Requiem van Gabriël Fauré en het nummer ‘Stay with us’ van de jonge Amerikaanse componist David Trotta, naar het bjbelverhaal van de Emmaüsgangers. 

De toegang is gratis, bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de kosten. Vooraf aanmelden is niet nodig.


Film over de Wadden in ‘t Onderdak

Sassenheim n In Theater 't Onderdak speelt 23 maart de film The Silence of the Tides.

Silence of the Tides is een film die in- en uitademt met het getij van het internationale werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld: de Waddenzee. Een lyrische contemplatie zonder voice-overs of interviews, tegen een overweldigend decor van lucht, water, wolken, wind, mist en steeds wisselend licht. De film van Pieter-Rim de Kroon geeft een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen in het Waddengebied. Het verkent de breekbare relatie tussen mens en natuur. De film won prijzen op verschillende festivals en kreeg een Special Mention op IDFA 2020 én een nominatie voor beste lange documentaire op het Nederlands Film Festival in 2021. Een kaartje kost 6 euro. Bestellen kan via de site: www.hetonderdak.nl of aan de theaterkassa (alléén mogelijk met pinbetaling). 

Aanvang 20.15 uur, J.P. Gouverneurlaan 40 A. 


Praat mee over wandelen in de buurt 

Teylingen n D66 Teylingen nodigt inwoners van de gemeente zaterdag 25 maart mee te praten over nieuwe wandelpaden in Warmond, Sassenheim en Voorhout. 

Wandelen buiten de bebouwde kom moet nu vaak over fietspaden en langs drukke autowegen. Het gesprek tussen inwoners over nieuwe wandelpaden vindt plaats in Het Oude Raadhuis in Warmond aan de Dorpsstraat 36 en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Het gesprek in Warmond zal gaan over hoe en waar nieuwe recreatieve wandelroutes mogelijk zijn in de gemeente Teylingen. Experts en inwoners denken samen na over kansen.