Sassemse korendag

Sassenheim n In de Julianakerk (Julianalaan 6) en Pancratiuskerk (Hoofdstraat 188) is zaterdag 3 juni de derde Sassenheimse korendag. De korendag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Om 16.30 uur is er in de Julianakerk een korte afsluiting. Entree is gratis. Meer informatie Siep Eisenga tel.0252215540 0f email siep.eisenga@gmail.com.. 


Webinar: Kind en media

webinar n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert het webinar Kind en media voor ouders van kinderen van 4 tot en met 8 jaar en 9 tot en met 12 jaar. Veel ouders zijn bezorgd over het gebruik van beeldschermen en online media door hun kinderen. Tijdens deze avond worden voor- en nadelen van het gebruik van beeldschermen en online media door kinderen besproken. Het webinar is op maandag 5 juni van 20.00 tot 21.30 uur. Voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar op dinsdag 13 juni van 20.00 tot 21.30 uur. Deelname: 5 euro. Meer info: www.cjgcursus.nl.


Doe mee met Open Tuinen Weekend

groen n Het Groei&Bloei Open Tuinen Weekend staat weer voor deur: 17 en 18 juni wordt het landelijke Groei&Bloei Open Tuinen Weekend gehouden. De afdeling Leiden e.o. doet weer mee. Leden en niet-leden stellen in dit weekend hun tuinen open voor publiek. De tuinen zijn onder meer in Leiden, Voorschoten, Leiderdorp, Rijnsburg, Oegstgeest en Warmond. 

Heeft u een leuke tuin, groot of klein, en wilt u deze openstellen voor bezoek op zaterdag en/of zondag laat het dan weten aan de organisatie van Groei & Bloei. Zij zorgen in juni voor promotie en publiciteit. 

Meer info: www.leiden.groei.nl of mail: info@leiden.groei.nl.


HKV-café in de Roef

Voorhout n Zaterdag 27 mei is het maandelijkse HKV-café niet in het HKV-Kenniscentrum, maar in de Roef links van de St. Bartholomeuskerk aan de Herenstraat. Dit in verband met de verhuizing van het HKV-Kenniscentrum naar de nieuwe tijdelijke locatie aan de Rijnsburgerweg 4. Op 27 mei van 10.30 tot 12.30 uur is het thema de geschiedenis en met name de restauratie van de Bartholomeuskerk.