Een prachtig dronebeeld laat de kerk zien in al haar schoonheid en de dienst die plaatsvond op het kerkplein. | Foto: Hubert Heuzen
Een prachtig dronebeeld laat de kerk zien in al haar schoonheid en de dienst die plaatsvond op het kerkplein. | Foto: Hubert Heuzen Foto:

Openluchtviering Bartholomeuskerk

voorhout n Op het kerkplein van de Sint Bartholomeuskerk was zondag een openluchtviering. Drie geloofsgemeenschappen kwamen samen: Baptisten Gemeente Kaleb, de Protestante Gemeente Voorhout en de RK Bartholomeuskern van de Parochie Sint Maarten hadden de handen ineen geslagen om een gezamenlijke viering in de buitenlucht te organiseren. Aan het thema: “Ik bid voor hen” werd door liederen, Bijbelteksten en gebeden waardevolle inhoud gegeven. Ook voor de kinderen was er gelegenheid om zich bezig te houden met het thema bidden. De viering werd muzikaal ondersteund door het Middenkoor van de Sint Bartholomeuskern en de collecte was voor Fietsmaatjes Teylingen. Na afloop kon men onder het genot van koffie/thee/limonade en cake napraten en werd duidelijk dat dit een zeer geslaagd initiatief genoemd kan worden.


Papierkunstmarkt op het plein

Warmond n Op Tweede Pinksterdag, 29 mei van 11.00 tot 16.00 uur, houdt de vereniging Het Oude Raadhuis van Warmond voor de veertiende maal de jaarlijkse Papierkunstmarkt rond het Dorpsplein. Op en rond het pleintje bij de pomp zijn kramen met materialen voor onder meer boekbinden, handgemaakte blanco boeken en origami: alle artikelen die worden aangeboden houden verband met papier. Er zijn demonstraties van het scheppen van papier en papierknipkunst. Ter inspiratie is een aantal kunstenaars aan het werk.