Moment voor wie door kanker is getroffen

ontmoeten n Scarabee, de plek waar iedereen geraakt door kanker terecht kan, start woensdag 3 april van 10.00 tot 12.00 uur met een maandelijks ‘ontmoetingsmoment’ in Noordwijk.

In Leiden is Scarabee inmiddels een begrip. Patiënten, naasten en nabestaanden zijn welkom aan de Oude Vest om langs te komen voor een gesprek/contact met lotgenoten, voor informatie of voor activiteiten. Scarabee bedient negen gemeenten in de omgeving en heeft daarmee een regionale functie. Hoewel het pand aan de Oude Vest het kloppend hart van de organisatie is, is het niet voor iedereen uit de regio even makkelijk te bereiken.

Daarom wordt gestart met een maandelijks ontmoetingsmoment in Noordwijk op de eerste woensdagmorgen van de maand. Hier maken we gebruik van de huiskamer van zorghotel ‘De Kim’ aan de Rembrandtweg 2 in Noordwijk.

De deelnemers kunnen ook hier een luisterend oor verwachten, evenals het ontmoeten van ontmoeten van lotgenoten. Uiteraard zijn de oncologische gasten die in De Kim verblijven ook welkom. 

De volgende data waarop een ontmoetingsbijeenkomst bij De Kim plaatsvindt staat gepland op 1 mei en 5 juni. Vooraf aanmelden is niet nodig.


Finalisten Leids Cabaret Festival in 't Trefpunt

WARMOND n De finalisten van het Leids Cabaret Festival treden op in theater het Trefpunt op zaterdag 6 april om 20.30 uur.

Al sinds 1978 wordt op dit festival het cabaretlandschap bestormd met nieuw talent. Hier aan meedoen is voor de deelnemers één groot avontuur. Van nagelbijtende audities tot werkweekenden met bekende regisseurs om je voorstelling naar een hoger plan te tillen. Voor wie er daarna nog is overgebleven, wacht een bloedstollende finaleweek voor een dankbaar doch kritisch publiek in de Leidse Schouwburg. 

Deze avond treden de finalisten van het seizoen op, waaronder de winnaar David Linszen. Zij kunnen niet wachten u te tonen wat ze in hun mars hebben.

Kaarten à €16,50 zijn verkrijgbaar via www.theaterhettrefpunt.nl, bij de VVV aan de Gemeentehaven 3 in Warmond of een half uur voor aanvang aan de zaal (Herenweg 80).