Burgemeester Carla Breuer opende het lustrumfeest bij Langeveldshof met een confettiballon. | Foto: pr
Burgemeester Carla Breuer opende het lustrumfeest bij Langeveldshof met een confettiballon. | Foto: pr Foto: pr

Carla Breuer opent feest Langeveldshof

Sassenheim n Het was feest bij Langeveldshof Sassenheim op zaterdag 23 maart. Ontmoetingscentrum Langeveldshof bestaat dit jaar vijf jaar, waarvan ruim twee jaar in Sassenheim.

Twee jaar geleden opende Carla Breuer Langeveldshof Sassenheim in paviljoen Sassennest in park Rusthoff. Het jubileumfeest werd zaterdag in Sassenheim gevierd op de locatie in ’t Onderdak. Net als twee jaar geleden met een grote ballon met confetti. Naast Carla Breuer was ook wethouder Reny Wietsma aanwezig.

Breuer gaf bij de opening aan dat veel Teylingers de weg naar Langeveldshof hebben gevonden. ‘Dat is een groot succes en heel belangrijk voor veel mensen in onze gemeente!’ De burgemeester feliciteerde iedereen die daaraan heeft bijgedragen, waaronder Susan Langeveld als initiatiefneemster en Sanne Klok, die in Sassenheim de leiding heeft. ‘Langeveldshof laat zien hoe mensen die hun hart volgen en willen samenwerken prachtige dingen tot stand kunnen brengen’.

De burgemeester keek terug naar het bezoek van vorig jaar aan Langeveldshof in Park Rusthoff. Ze lunchten toen met de mensen van Langeveldshof en van het Raamwerk die er elke dinsdag een lunch verzorgen. Langeveldshof werkt samen met de grote zorg- en welzijnsorganisaties maar ook met organisaties als Fietsmaatjes en de Combi-brug. ‘We mogen er heel erg trots op zijn dat verschillende organisaties binnen onze gemeente zo met elkaar samenwerken en daarmee veel voor onze kwetsbare inwoners betekenen,’ zo complimenteerde de burgemeester de samenwerkingen. ‘Het is fantastisch dat in onze gemeente zoveel betrokken mensen wonen, die vaak als vrijwilliger hun bijdrage leveren aan wat voor anderen zo belangrijk is. Dat laat ook weer zien wat we als gemeente graag laten zien en benoemen: Samen maken we Teylingen!’

Burgemeester Breuer sprak uit dat iedereen bij Langeveldshof van betekenis is, of je nu vrijwilliger bent of deelnemer. ‘Met een vriendelijke blik kun je een ander al helpen. Het hoeft niet altijd groot en nadrukkelijk.' Ze bedankte iedereen die zich inzet voor Langeveldshof. ‘Wat jullie doen is van grote waarde voor alle deelnemers en voor onze samenleving als geheel.'

Na de opening kreeg coördinator Langeveldshof Sanne Klok een bos bloemen van Carla Breuer en Reny Wietsma en als dank voor de mooie opening van het feest kreeg de burgemeester bloemen van Susan Langeveld van Langeveldshof. Toen kon het feest losbarsten met de ‘Oranjeman' als muzikant, hapjes van het Raamwerk en veel gezelligheid.