Oranje-films in HKV Café

voorhout n Wil u terugzien of ontdekken hoe in voorgaande jaren te Voorhout de verjaardag van de Nederlandse vorst(in) is gevierd? Dat kan op Paaszaterdag 30 maart in het maandelijkse HKV Café van de Historische Kring Voorhout.

Er worden twee korte films vertoond over eerder gehouden Oranje Feesten te Voorhout aan het einde van de maand april.

Het is ook mogelijk om vragen te stellen over stamboomonderzoek. Tevens kan er gekeken naar typisch Voorhoutse attributen en zijn de vele albums met plaatselijke foto’s in te zien.

Vanaf 10.30 uur is iedereen welkom in de Casparzaal van de BNS, te bereiken via de trap of lift naar de derde etage bij de hoofdingang aan Rijnsburgerweg 4.

Voor koffie, thee en koek wordt gezorgd. Het bestuur van de H.K.V. komt op 30 maart graag in gesprek met leden en andere belangstellenden.


Nieuwe tentoonstelling bij De Pomp

warmond n Galerie de Pomp in Warmond presenteert van 28 maart t/m 1 mei weer een tentoonstelling met glaskunst en fotografie. Te zien zijn werken van Veronique Daemen-Schoemaker en Ada Kors. De opening is op maandag 1 april van 16.00 tot 17.00 uur.

Veronique Daemen-Schoemaker: Glaskunst. Het glaswerk van Veronique is kleurrijk en vrolijk. Haar inspiratie vindt ze in de natuur en de mens. Een gevoel van beweging samen of alleen wordt verbeeld in gestileerde dansende figuren. Het glas wordt in een speciale oven gesmolten/gefused. Naast staande objecten, wandobjecten en sieraden maakt Veronique ook herinneringstekens en gedenkmonumenten in glas, in samenspraak met de opdrachtgever.

Het thema van de Haarlemse fotograaf Ada Kors luidt abstraheren. Abstraheren is iets ontdoen van datgene wat het herkenbaar maakt. Onvermoeid streeft Ada naar een aparte afwijkende compositie. De foto's zeggen iets over de verwondering die Ada heeft ontwikkeld in haarzelf door de fotografie. Al haar foto's komen direct uit de camera, zonder fotoshoppen, alleen enigszins kroppen en kleine bewerkingen. Het klein, steeds kleiner kijken, geeft haar een geheel nieuwe, andere kijk op natuur en mensen, een nieuwe dimensie.


Spellenavond

sassenheim n Iedere laatste donderdag van de maand, deze maand is dat 28 maart, kan men meedoen met de spellenavond in de boekhandel. Ontvangst vanaf 19.00 uur, aanvang 19.15 uur. Toegang is gratis. Er wordt één spel uitgelegd, daarnaast kan men gezellig diverse spellen met elkaar spelen.

Een ieder is welkom. Aanmelden is fijn, dan weten we hoeveel koffie/thee en stoeltjes de boekhandel klaar kan zetten. Aanmelden kan in de winkel of door een mailtje te sturen naar info@boekhandelwagner.nl