Slimmer chillen = corona killen

Regio n Onder de naam “Slimmer chillen = corona killen” is de Veiligheidsregio Hollands Midden een campagne voor jongeren gestart.

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd, als je zoveel mogelijk thuis moet blijven van de overheid? Of wel naar buiten mag, maar altijd minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven? De campagne daagt jongeren en studenten uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken.


Op http://www.slimmerchillen.nl kunnen jongeren inspiratie opdoen en eigen bijdragen insturen. Barry Badpak en YouTuber Alexander Ancher geven alvast tips. Inzenders maken wekelijks kans op een cadeaubon.


NH haakt af bij Duinpolderweg

Regio n Provincie Zuid-Holland en de partners in de Duin- en Bollenstreek betreuren het dat de provincie Noord-Holland niet verder wil met het project Duinpolderweg.

Al vele jaren wordt door de partijen in de noordelijke grensstreek (Bollenstreek / Haarlemmermeer) samengewerkt om een extra weg aan te leggen. Na acht maanden van overleg en wachten heeft Noord-Holland in de stuurgroepvergadering van 25 maart via een conferencecall aangegeven dat zij voornemens zijn met het project Duinpolderweg te stoppen. Daarmee distantieert Noord-Holland zich van eerder gemaakte afspraken met de andere stuurgroepleden. In de stuurgroep zitten bestuurders van de gemeenten Hillegom, Lisse en Haarlemmermeer, de Vervoerregio Amsterdam, het gemeentelijke samenwerkingsverband Holland-Rijnland en de provincie Zuid-Holland.


In Sassenheim is het project Duinpolderweg van belang in de discussie over de eventuele aanpassingen van de huidige situatie van de rotondes Van Pallandtlaan en N208-N443. De overgebleven partijen beraden zich binnenkort over de toekomst van het project.


Vrachtwagen voor Adest

Sassenheim n Drum- en Showband Adest Musica heeft op maandag 23 maart een nieuwe vrachtwagen in ontvangst genomen van Wesseling Logistics.

Voorzitter Wim van Vliet is enthousiast en vindt het ook geweldig dat het Sassenheimse bedrijf Adest Musica op deze manier sponsort: “Jaren geleden hebben ze samen met een andere grote stille sponsor gezorgd dat wij een grote vrachtwagen ter beschikking kregen. Na elf jaar en zoveel Adest-kilometers, was deze vrachtwagen aan vervanging toe. Wesseling stelde voor om weer een vrachtwagen ter beschikking te stellen. Waarvoor de club het bedrijf heel dankbaar is."


Lees meer op www.deteylinger.nl.