Wethouder Arno van Kempen lanceert de website Wijzelf Bollenstreek. | Tekst en foto: Piet van Kampen
Wethouder Arno van Kempen lanceert de website Wijzelf Bollenstreek. | Tekst en foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Hulp op maat via Wijzelf Bollenstreek

Algemeen Teylingen

Teylingen • Met een muisklik zorgde wethouder Arno van Kempen er voor dat de website van Wijzelf Bollenstreek sindsdien in de lucht is.

Laura Kluft nam vorig jaar februari het initiatief voor de website. Via haar netwerk ontdekte zij dat er landelijk al een aantal websites 'Zorgcoöperatie' actief waren. 'Waarom zou het bij ons de Bollenstreek ook niet kunnen?' vroeg zij zich af en zocht contact met wethouder Arno van Kempen. "Ik werd direct al enthousiast over dit initiatief," zegt Van Kempen in zijn openingswoordje. "Het ging allemaal snel want in het tweede gesprek waren er al drie nieuwe bestuursleden van de coöperatie bij. Het initiatief past bij de samenwerking voor de zorg in de Bollenstreek. Het is een prachtig voorbeeld van toegang tot de zorg en ook voor de zelfredzaamheid. Dit heeft prioriteit. Een goede communicatie van de coöperatie met de gemeente, die ook haar verantwoording heeft, vullen elkaar goed aan."

Gratis en betaald

Via Wijzelf Bollenstreek kan een hulpaanvrager betaalde en vrijwillige hulpaanbieders vinden. Zij zijn allemaal gerangschikt voor bepaalde hulpdiensten en worden van tevoren zorgvuldig geselecteerd door enkele leden van het bestuur, dat in zijn geheel uit vrijwilligers bestaat. Of het nu om klusjes in huis, in de tuin of om boodschappen doen gaat, op allerlei manieren kan er zorg worden geboden. De aanvrager in welke leeftijd dan ook, kan op de website zelf selecteren welke hulpaanbieder hij of zij kiest. Dan kan er een afspraak gemaakt worden en onderhandeld over de tarieven die er tegenover staan indien de hulpvrager met een betaalde kracht in zee gaat. Er zijn echter ook vrijwilligers die belangeloos hun diensten aanbieden. De cliënt krijgt voor 20 euro per jaar toegang tot de besloten website. Dit hoeft pas betaald te worden als er van de eerste dienst gebruik wordt gemaakt. Voor alle informatie: www.wijzelf.nl/bollenstreek.

Uit de krant