Op maandag 10 juli gaven de betrokken ondernemers Eric Beuk, John Brouwer en Ferry van de Burg het startschot voor de shuttle-service. | Foto: pr.
Op maandag 10 juli gaven de betrokken ondernemers Eric Beuk, John Brouwer en Ferry van de Burg het startschot voor de shuttle-service. | Foto: pr. Foto: PR

Ook deze zomer weer 'Hop on Hop off'-bus in Noordwijk

Algemeen Regio

De gemeente Noordwijk heeft besloten om ook deze zomer de Hop on Hop off bus weer te laten rijden. Met deze gratis busdienst worden Duindamse Slag en het Langeveld in het drukke hoogseizoen verbonden met Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen.


Vorig jaar werd de Hop on Hop off busdienst geïntroduceerd. De gemeente Noordwijk, de twee Noordwijkse vervoersbedrijven en de camping- en bungalowparkondernemers organiseren de voorziening omdat ze hebben ervaren dat de service ruimschoots tegemoetkomt aan de doelen:


- het goed verbinden van de Noordwijkse campings en bungalowparken met Noordwijk;
- camping- en bungalowgasten én bewoners gemak en hoogwaardige vervoersservice te bieden, die daadwerkelijk wordt gebruikt;
- het autogebruik verminderen door een hoogwaardig vervoersalternatief aan te bieden;
- het voorkomen dat de bezoeker parkeergeld betaalt;
- het autoluwer maken van Noordwijk tijdens de zomer;
- het bezoek aan de Noordwijkse winkels en restaurants stimuleren.

Rijschema
De bus rijdt elke dag in de periode van 8 juli tot en met 27 augustus 2017. Er zijn dagelijks zes ritten, de eerste start om 10.00 uur, de laatste vertrekt om 19.30 uur. De bus vertrekt vanaf NH Hotel Leeuwenhorst via de vakantieparken op en rond de Kraaierslaan en de Duinweg richting Noordwijk. Haltes zijn o.a. de Muze, de beide boulevards, Zwembad Binnenzee en de koopcentra van Noordwijk Zee en Binnen.

Alle busstops en -tijden staan vermeld op: https://www.noordwijk.info/uploads/media/5954ec044bdb3/hop-on-hop-off.pdf

Uit de krant