Afbeelding
Foto: pr

Aantal WOZ-bezwaren in Teylingen verdubbeld

Algemeen

Steeds meer inwoners uit Teylingen zijn het oneens met de WOZ-waarde van hun woning. Voor zo’n 6 procent van de woningen in deze gemeente werd bezwaar aangetekend. Dat is ruim twee keer zoveel ten opzichte van een jaar eerder (2,7 procent).

Steeds meer Nederlanders zijn het oneens met de WOZ-waarde van hun woning, blijkt uit onderzoek van Independer. Vorig jaar werd door bijna 635.000 woningeigenaren bezwaar aangetekend. Dit aantal ligt ruim 2,5 keer hoger dan in 2022 (+154,2 procent).

In totaal werd in Nederland vorig jaar voor ongeveer 7,8 procent van de woningen WOZ-bezwaar aangetekend. In 2022 ging het nog om 3,1 procent van de woningen.

WOZ-waarde

De WOZ-waarde is de geschatte marktwaarde van een woning. Deze waarde wordt onder andere bepaald aan de hand van verkoopprijzen van soortgelijke woningen in de buurt. De WOZ-waarde van een woning wordt door gemeenten, waterschappen en de Belastingdienst gebruikt om de hoogte van heffingen te berekenen. Hoe hoger je WOZ-waarde, hoe meer belasting je betaalt.

Uit de krant