Afbeelding

Auto opladen in Teylingen toch duurder dan gedacht

Algemeen

In de Teylinger van vorige week stond een artikel over gemiddelde laadprijzen in Nederland. Independer heeft namelijk de prijs van openbaar laden per gemeente onderzocht. Hieruit bleek dat opladen in de gemeente Teylingen opvallend goedkoop is, namelijk 27 cent per kilowattuur. Sterker nog, Teylingen deelt met Den Haag het goedkoopste tarief van Nederland, bleek uit het onderzoek.

Door Jonah van den Oever

Energie-expert Joris Kerkhof van Independer. ‘Het zijn opvallend grote verschillen tussen de openbare laadpalen. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste gemeente in Nederland kan oplopen tot 39 cent per Kwh, dat is meer dan een Kwh bij het goedkoopste punt kost. Als je alleen maar dure openbare laadpalen in de buurt hebt, dan kun je er voor kiezen om thuis te laden.’

Duurder

In Teylingen zijn momenteel 85 openbare laadpalen: 40 in Voorhout, 37 in Sassenheim en 8 in Warmond. Mede dankzij het werk van een oplettende lezer bleek dat de gemiddelde laadprijs 27 cent per kilowattuur onjuist is. Die prijs ligt veel hoger. Aanbieder Allego, die vrijwel alle openbare laadpalen faciliteert, hanteert namelijk een gemiddelde prijs van 59 cent per kilowattuur. Naast Allego is Shell de grootste aanbieder van openbare laadpalen. Zij hanteren een gemiddelde prijs van 53 cent per kilowattuur. Daarnaast zijn er nog wat openbare laadpalen van losse aanbieders. Die hanteren ongeveer dezelfde tarieven.

Klok

Alles bij elkaar opgeteld kom je in de gemeente Teylingen veel hoger uit dan het gemiddelde in Nederland van 38 cent. ‘Independer heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt’, aldus een oplettende lezer te citeren.

Uit de krant