Na een verbouwing ging de bakkerij aan de Herenstraat in Voorhout in november weer open. De vestiging is inmiddels in handen van  een franchiser en blijft dus gewoon open. | Foto: archief
Na een verbouwing ging de bakkerij aan de Herenstraat in Voorhout in november weer open. De vestiging is inmiddels in handen van een franchiser en blijft dus gewoon open. | Foto: archief Foto: Peter Schipper

Na faillissement maakt Echte Bakker Ammerlaan meteen een doorstart

Zakelijk Teylingen

Sassenheim • Echte Bakker Ammerlaan is woensdag 17 mei door rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Dat meldt Omroep West op de website. De bakker uit de Bollenstreek maakt wel een doorstart. 

In een persbericht laat Echte Bakker Ammerlaan weten: "We een financieel zware tijd achter de rug en verkeerde de laatste week in surseance, dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een doorstart."

In 2016 begon Ammerlaan met het afstoten van de winkels en heeft momenteel zeven franchisewinkels, waaronder die in Sassenheim, Voorhout en Warmond. Voor hen verandert er bij de doorstart weinig.

Nieuwe directie

De vier winkels die het bedrijf nog wel in eigen beheer heeft, zoals die in Lisserbroek en Hillegom, blijven voorlopig open, zegt Mitchel Ammerlaan. Hij neemt samen met Jarno Ammerlaan de plaats in de directie in van hun ouders Charles en Ron. Mitchel Ammerlaan: "Het is fantastisch dat wij door kunnen gaan en dat de organisatie snel strak is getrokken. Tegelijkertijd was het de donkerste dag die wij ooit hebben meegemaakt omdat er afscheid genomen moest worden van meerdere trouwe en goede collega's. Wij kijken nu naar de toekomst en weten wat we moeten doen".   

Uit de krant