Ruim duizend zonnepanelen liggen er op het dak van het sorteercentrum aan de Oosthoutlaan. Dat is goed voor 40 procent van de energie die het bedrijf nodig heeft. | Foto: pr.
Ruim duizend zonnepanelen liggen er op het dak van het sorteercentrum aan de Oosthoutlaan. Dat is goed voor 40 procent van de energie die het bedrijf nodig heeft. | Foto: pr. Foto: pr.

Ruim duizend zonnepanelen op sorteercentrum PostNL

Zakelijk Sassenheim

Sassenheim • Op het dak van het pakketsorteercentrum van PostNL aan de Oosthoutlaan zijn 1.070 zonnepanelen geplaatst. Op maandag 17 juli nam PostNL de zonnepanelen in gebruik. Ruim 40 procent van de energie die nodig is voor het sorteren van alle pakketten wordt opgewekt door de zonnepanelen.

PostNL werkt samen met Eneco aan duurzame energie en plaatsen daarom in totaal 22.000 zonnepanelen op alle pakkettensorteercentra van PostNL in Nederland. In juni 2016 is PostNL gestart met de eerste locaties. Gezamenlijk wekken de zonnepanelen straks zo'n 4,8 miljoen kilowattuur per jaar aan groene stroom op. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van ongeveer 1.500 huishoudens. De rest van de benodigde stroom koopt PostNL groen in. Met de laatste plaatsing, in Sassenheim en in Halfweg, zijn inmiddels tien pakkettensorteercentra voorzien van zonnepanelen.

Uit de krant