Toneelvereniging Pankras neemt het publiek mee naar een mysterie in het Engeland van de jaren zestig.  | Foto: pr
Toneelvereniging Pankras neemt het publiek mee naar een mysterie in het Engeland van de jaren zestig. | Foto: pr Foto: pr

Pankras speelt “Moord op Dunholm Castle”

vrijdag 19 april 2024 20:00

Toneelvereniging Pankras speelt op 19, 20 en 21 april de thriller “Moord op Dunholm Castle” van Harry Smits in theater ‘t Onderdak in Sassenheim. Het verlovingsfeest van Lord Rosedale en de jonge actrice Maureen Ramsey wordt abrupt beëindigd door een moord.

Pankras neemt het publiek mee naar Engeland in de jaren zestig. Naar Rosedale Abbey, een klein Engels dorp. Het zijn de gloriejaren van The Beatles. “All you need is love”: de zevende graaf Rosedale, weduwnaar en kinderloos, gaat zich op zijn oude dag verloven met Maureen Ramsey, een jonge actrice.

Dit heuglijke feit wordt gevierd met goede vrienden uit het dorp. Natuurlijk hebben deze vrienden hier allemaal zo hun eigen mening over. Het feestje wordt echter abrupt beëindigd door een dramatische gebeurtenis. Er wordt een moord gepleegd!

Wie is de dader? De ietwat conservatieve inspecteur Cooper staat voor de opgave deze moord op te lossen. Maar het politiebureau is onderbezet, voor hem dan ook de noodkreet: “Help! I need somebody!”.

Als de nieuwe brigadier eindelijk arriveert blijkt dit tot groot ongenoegen van Cooper een jonge geëmancipeerde vrouw te zijn. Met de nodige twijfels van Cooper starten ze samen het politieonderzoek naar het motief en de dader. Dit onderzoek brengt vreemde zaken aan het licht en ieders ware aard komt boven.

‘Moord op Dunholm Castle is een spannend stuk met een grote cast. Maar liefst 12 spelers gingen enthousiast van start om dit verhaal gestalte te geven op de planken’, zegt regisseur Miep Döfferhoff.

De uitvoeringen zijn op vrijdag 19 april om 20.00 uur, zaterdag 20 april om 20.00 uur en zondag 21 april om 14.00 uur. Kaarten voor de voorstelling kosten €10,00 en kunnen besteld worden via e-mail op kaarten@pankras.nl Kaarten zijn, indien nog beschikbaar, ook vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling aan de zaal te koop.

Locatie