Afbeelding
Foto: pr

Voorjaarsconcert in Dorpskerk Sassenheim

zaterdag 6 april 2024 14:00

Het Opleidingsorkest van Christelijke Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim verzorgt op zaterdag 6 april een concert, samen met de leerlingenorkesten van St. Cecilia uit Voorhout en St. Matthias uit Warmond. 

Het Opleidingsorkest is het jongste van de drie orkesten die Crescendo rijk is. Kinderen en volwassenen leren in dit concert na anderhalf tot twee jaar muziekles de eerste beginselen van het samen muziek maken. Jong en oud is welkom bij het Opleidingsorkest. Het orkest staat onder leiding van dirigente Sophie Graven. Crescendo heeft de leerlingenorkesten van St. Cecilia en Matthias uitgenodigd om als drie Teylinger leerlingenorkesten een fantastisch concert te geven. 

De Trefband – het leerlingenensemble van St. Matthias – staat onder leiding van Hendrik Jan Lindhout. De beginnende muzikanten krijgen hulp van enkele ervaren leden uit het harmonieorkest. Het Leerlingenorkest van St. Cecilia staat onder leiding van Paul Martens. Dit orkest vormt de muzikale voorbereiding voor St. Cecilia’s harmonie of drumfanfare. 

De drie opleidingsorkesten zullen ieder hun eigen stukken spelen – van swingende Disney-nummers tot stevige marsmuziek en Caribische ritmes– en zij zullen in twee gezamenlijke stukken laten horen hoe mooi een groot opleidingsorkest kan klinken en hoe leuk het is om samen muziek te maken. 

De Dorpskerk aan de Hoofdstraat in Sassenheim is iedere zaterdag van 12.00 uur tot 15.00 uur uur open voor publiek. Crescendo bijt op zaterdag 6 april met St. Cecilia en St. Matthias het spits af van wat hopelijk een traditie gaat worden: de bezoekers van de kerk te laten genieten van mooie, levende muziek. Het concert begint om 14.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken is meer dan welkom.

Locatie