Afbeelding
Foto: pr

Lezing over tuinverzorging in Bibliotheek Sassenheim

maandag 8 april 2024 14:00 tot 15:30

In de Bibliotheek van Sassenheim is op maandag 8 april van 14.00 uur tot 15.30 uur een lezing met als onderwerp: Hoe help ik mijn tuin de zomer door? Dat het klimaat verandert, wordt algemeen wel erkend. We gaan in de zomer steeds meer te maken krijgen met grote perioden van droogte en hogere temperaturen. Wat voor invloed heeft dit op de tuin en hoe kunnen wij ons hiertegen wapenen?

Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige maatregelen te nemen die onze tuin de zomer door helpen. Bijvoorbeeld door andere soorten planten in de tuin te zetten. Maar moet er dan afscheid genomen worden van de planten die al jaren in de tuin staan? Moet er meer schaduw in de tuin komen en kunnen de planten hier dan tegen? Hoe zorg je er voor dat een tuin meer water kan vasthouden? Wim Grimme geeft antwoord op deze en andere vragen en vertelt wat er gedaan kan worden om de tuin zo in te richten en te onderhouden dat je er ook de komende jaren kan genieten.

Wim Grimme is oud-tuinbouw docent en vice-voorzitter van de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde “Groei &Bloei” afdeling Bollenstreek. Kaartjes voor de lezing kosten €2,50 voor leden, en €5,00 voor niet-leden. De kaarten zijn te koop via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Locatie