Afbeelding
Foto: Anne Moss

Middeleeuws evenement in Ruïne van Teylingen

zaterdag 18 mei 2024 11:00 tot 17:00

Binnen de muren van de Ruïne van Teylingen vindt op zaterdag 19 en zondag 20 mei tussen 11.00 en 17.00 uur weer het immer gezellige middeleeuwse evenement ‘Handel en ambacht’ plaats.

Er valt net zoals bij de andere evenementen van de Stichting Beheer Kasteel Teylingen (SBKT) veel te zien, te doen en te horen zijn. De muziekgroep Datura brengt middeleeuwse klanken ten gehore en zal men uitnodigen om een dansje te maken. Verhalenverteller Tim Talesman vertelt prachtige verhalen uit lang vervlogen tijden.

Men kan langs diverse ambachtslieden van de prehistorie tot en met late middeleeuwen lopen. Deze vertellen in hun kraampjes, voor hun tenten en onder hun luifels graag over hun stiel en zullen demonstraties geven. Als de producten bevallen kan men zelfs een en ander aanschaffen. Denk hierbij aan textieltechnieken, kleding, houtbewerking, metaalbewerking, vuur maken en nog meer.

Naast al deze vreedzame activiteiten zijn er ook wat minder vreedzame demonstraties: Boogschutters tonen hun kunnen met pijl en boog. De bezoeker wordt uitgenodigd om ook een pijl weg te schieten. Verder zullen er verschillende vechtgroepen zijn die het gebruik van middeleeuwse wapens en harnassen demonstreren. Geen angst, alles gebeurt op veilige afstand en iedereen kan daarna weer zonder letsel maar wel met de herinnering aan een fijne dag naar huis terugkeren.

Parkeren is gratis, net zoals de entree voor kinderen tot en met drie jaar. Ticket voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar kost €4,00 en voor kinderen van 13 jaar en ouder €6,00.