Afbeelding
Foto: pr

Tegels inruilen voor gratis plantjes

zaterdag 18 mei 2024 9:00

Iedereen doet hard z’n best om de Duin- en Bollenstreek een stukje groener te maken. En juist het vergroenen van de eigen achtertuin, kan daar een grote bijdrage aan leveren. Daarom helpen de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen hun inwoners graag een handje mee om tegels te vervangen voor groen.

Tegels ruilen voor plantjes

Op 18 mei is er weer de speciale actiedag ‘Tegels eruit, planten erin.’ U kunt dan uw gewipte tegels bij de deelnemende tuincentra komen ruilen voor gratis biologisch gekweekte, inheemse plantjes. Bij inlevering van minimaal 3 tuintegels, mag u twee planten kiezen. De keuze aan inheemse soorten, dat zijn planten die van nature al hier voorkomen, zijn speciaal geselecteerd voor deze regio. 

Deelnemende tuincentra 

Tijdens de openingstijden van de tuincentra, staan er speciale bakken voor het inleveren van de tegels. U kunt hier maximaal tien tegels uit uw eigen tuin inleveren. Let op, want op is op! U kunt bij een van de volgende tuincentra terecht:

  • Tuincentrum De Oosteinde, Zandlaan 22 in Hillegom
  • Tuincentrum De Uiver, Rijnstraat 141 in Katwijk aan Zee
  • Intratuin Lisse, Heereweg 350 in Lisse
  • Tuincentrum De Mooij, Noordwijkerweg 36 in Rijnsburg

En vergeet natuurlijk niet om uw tegels ook aan te melden bij het NK Tegelwippen! Dat kan door het aantal gewipte tegels te registreren met een voor en na foto op de website www.nktegelwippen.nl.

Speciale tegeltaxi in Noordwijk

In de gemeente Noordwijk rijdt er op woensdag 15 mei een speciale tegeltaxi. Deze komt na aanmelding de gewipte tegels gratis bij u thuis ophalen. U krijgt dan een bon, waarmee u de planten kunt afhalen op de actiedag. Kijk voor de voorwaarden en het aanmelden op www.noordwijk.nl/tegeltaxi.

Locatie