Afbeelding
Foto: pr.

Bevrijdingsconcert in de Kleine Kerk

zondag 5 mei 2024 16:00

De Kleine Kerk in Voorhout is op 5 mei om 16.00 uur, ter ere van Bevrijdingsdag, het podium voor een buitengewoon concert, georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Kleine Kerk. Het thema van Bevrijdingsdag 2024, “Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid”, zal resoneren door de prachtige muzikale vertolking van Sterre Hond.

Sterre Hond (22) is een jonge pianiste en componiste die synesthesie heeft. Synesthesie laat de zintuigen op een speciale manier samenwerken. Door haar synesthesie ervaart ze kleuren in verschillende tonen en harmonie terwijl ze piano speelt. 

Tijdens dit interactieve concert neemt Sterre het publiek mee in haar belevingswereld waar kleur en klank letterlijk verbonden zijn. Dit doet ze door ook haar eigen composities ten gehore te brengen, die omschreven kunnen worden als filmisch. Hiernaast zal Sterre werken van Brahms, Debussy en Mozart spelen. 

Sterre Hond Sterre studeert momenteel aan haar laatste jaar op het conservatorium in Rotterdam bij pianist Bart van de Roer. Sterre heeft deelgenomen aan het inspelen van de muziek van de Broadway-show ‘The Pianist’ in New York. Daarnaast heeft ze verschillende prijzen gewonnen, waaronder de internationale ‘Prijs voor jong talent’ tijdens het Festival D’anniviers in Zwitserland. Sinds september 2023 werkt Sterre samen met de filmcomponist Alex Simu, die een internationaal geprezen klarinettist, saxofonist en componist is. Op 17 mei aanstaande zal Sterre haar eerste single uitbrengen.