Logo deteylinger.nl
Burgemeester Breuer feliciteert het bruidspaar Vooijs. | Foto: PvK
Burgemeester Breuer feliciteert het bruidspaar Vooijs. | Foto: PvK
Sassenheim

Diamanten huwelijksfeest

Sassenheim ♦ 'Wij zijn met zoveel draadjes aan elkaar verbonden' is een veelzeggende uitspraak van Corrie Vooijs-de Wilde (80). Echtgenoot Jaap Vooijs (87) knikt instemmend. Het tekent hun jarenlange verbintenis, die op 24 oktober 1956 werd gesloten.

Door Piet van Kampen

Het zijn geboren Hagenaars die elkaar op de toneelvereniging in de residentiestad leerden kennen. De liefdesvlam ging branden toen Jaap Corrie in die hevige stormnacht in februari 1953 (het jaar van de watersnoodramp) naar huis bracht.

Jaap koos voor beroepsmilitair bij de Marine en werd kort na de trouwdag uitgezonden naar Nieuw-Guinea. Corrie bleef bij haar ouders wonen totdat haar echtgenoot terug keerde. Daarna trokken zij in bij kennissen aan de Suezkade. Hun volgende onderkomen vonden zij in Katwijk in de Anjerstraat om later via Wassenaar naar de Jupiterstraat in Sassenheim te verhuizen. "Een mooie tuin, een vijver en een stel kippen,"blikt het paar terug. Nu wonen zij tot volle tevredenheid in Parkstaete. Het paar werd gezegend met de kinderen Kees, Marga en Caroline en geniet van de zeven kleinkinderen en een achterkleinkind. Op zijn 50ste kreeg Jaap groot verlof bij de Marine en ging tot aan zijn pensioen verder als leraar aan de Haagse school voor Mode- en kleding. Bij de Marine was hij kleermaker.

Talent

In de kamer hangen schilderijen van de heer des huizes. Een hobby van hem en de creaties stralen uit dat er talen in hem schuilt. Corrie deed vrijwilligerswerk, houdt zich bezig met cryptogrammen en zong in een koor. Jaap gaat nu nog vier keer in de week naar Voorhout waar hij zich in De Agnes vermaakt. De tijd dat zij er samen met de caravan er op uittrokken naar Duitsland en Italië ligt achter hen. Het is een positief stel dat de zonnige kant van het leven wil zien en met de hele familie een feest in Hemels vierden.

Meer berichten