Het doek valt voor kringloopwinkel Opnieuw aan de Herenstraat. | Foto: pr.
Het doek valt voor kringloopwinkel Opnieuw aan de Herenstraat. | Foto: pr. Foto: pr.

Sluiting kringloop Opnieuw Voorhout

Algemeen

Voorhout • Het bestuur van kringloopwinkel Opnieuw Voorhout heeft besloten om de winkel aan de Herenstraat na anderhalf jaar te sluiten. Tot de kerst worden er nog artikelen verkocht, daarna gaat de deur definitief dicht.

Vol goede moed gingen ruim anderhalf jaar geleden de deuren van Kringloopwinkel Opnieuw Voorhout open. Een symbolische naam, want naast dat de tweedehands spullen een nieuwe bestemming kregen, werd door de Stichting Jeugd en Jongerenwerk (SJJV) ook opnieuw een kringloop geopend. Jarenlang was Bram's Snuffelschuur, voor het laatst gevestigd in het pand Spelewey, een bekende winkel van de SJJV. De opbrengst van de verkoop van spullen in Opnieuw kwam ten goede aan activiteiten van de SJJV en werd geschonken aan goede doelen binnen Teylingen. Ook voor mensen moest de winkel aan de Herenstraat een tweede kans bieden als werkervaringsplek.

Onvrede

Maar na achttien maanden houdt het avontuur al op. Het bestuur van SJJV laat in een persbericht weten, dat het het geen goede zaak vindt als er twee verschillende stichtingen met dezelfde doelstelling in dezelfde straat gevestigd zijn. Daarmee doelt het bestuur op de onlangs aan de overkant geopende kringloop Herenstraat 63. Die werd opgezet door voormalige vrijwilligers van Opnieuw, die uit onvrede met de koers van het bestuur van Opnieuw, in de zomer opstapte. Zij besloten zelf een kringloopwinkel te openen.

Het bestuur van Opnieuw laat weten "te stoppen op het hoogtepunt". Naar eigen zeggen is in de afgelopen anderhalf jaar meer dan 25.000 euro uit de opbrengsten van de kringloopwinkel aan haar doelen bijgedragen. "De SJJV wil zich hierna weer richten op haar primaire doel, door het ontwikkelen van activiteiten voor en door vrijwilligers, ten behoeve van verbeteringen van het sociale klimaat (voor jong en oud) in Teylingen. Zij zal daarbij samenwerken met organisaties zoals Welzijn Teylingen en het eigen gebouw de Spelewey weer centraal stellen als huisvesting en voor het merendeel van de activiteiten."

Vanwege de sluiting worden er vanaf woensdag 13 december geen artikelen meer aangenomen voor de verkoop. Tot de kerst zal in de winkel uitverkoop zijn en daarna wordt uitgeruimd voor de volgende koper van het pand. Mochten er na de uitverkoop toch nog artikelen over blijven, dan worden die geschonken aan organisaties die binnen de doelstelling van de SJJV vallen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant